Pretul gazului nu creste!

Pretul gazelor naturale livrate de SC Gaz- Est SA Vaslui ctre abonati nu va creste de la 1 aprilie, a declarat, ieri, Adrian Tighici, directorul general al societtii. Dat fiind criza, investitiile n extinderea retelei se vor realiza numai n zonele n care exist garantii ferme c abonatii se vor racorda la instalatia de gaze, respectiv dovada pltii acordului de acces.

n cursul sptmnii trecute, Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz-Est SA Vaslui, a fost la Bucuresti, la Autoritatea National de Reglementare n Domeniul Energiei (ANRE), fiind analizate costurile si cheltuielile operatorului vasluian de gaze naturale. „Concluzia acestor discutii este c, fiind un an de criz, n care posibilittile de a face investitii sunt mai reduse, vom reduce, la rndul nostru, nivelul investitiilor”, ne-a declarat Adrian Tighici. n ceea ce priveste posibila scumpire, de la 1 aprilie, a pretului gazelor naturale furnizate populatiei si agen- tilor economici, directorul general al Gaz-Est a fost tran- sant: „La 1 aprilie, sub nicio form nu se ma majora pretul la gaze. Nu stim nc ce se va ntmpla de la 1 mai ncolo. Va exista, cu sigurant, o majorare, dar nu se stie cnd”, a explicat Tighici. De altfel, bunvointa ANRE-ului pare s dureze si dup 1 mai, este de prere directorul general al SC Gaz-Est SA, care crede c nici dup acest dat nu se va opera o majorare de pret la gazele naturale.

Unde si cum continu investitiile?

Criza economic pune bete n roate planului de investitii al operatorului vasluian de gaze naturale. Cu toate acestea, investitiile vor continua, chiar dac la un nivel mai redus si n baza unor garantii. „Pentru noi, reducerea nivelului investitiilor se traduce prin faptul c ne vom axa mai mult pe cheltuieli de mentenant, sigurant n exploatare si reparatii capitale acolo unde termenele au expirat. De asemenea, vom pune un accent deosebit pe nlocuirea contorilor care expir din punct de vedere metrologic”, a mai spus Adrian Tighici. De mentionat c reducerea nivelului investitiilor nu exclude atragerea de noi abonati. „Vom actiona acolo unde avem surse atrase, pe baza unor studii de impact, n fiecare zon n care sunt cereri de racordare. Conditiile de racordare sunt stabilite de comun acord cu viitorii abonati, dar acestea se vor realiza nu mai n zonele n care exist garantii ferme c abonatii se vor racorda la instalatia de gaze. Este vorba despre plata acordului de acces, n sum de 11 milioane de lei vechi”, a conchis Adrian Tighici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.