DSVSA Vaslui, un an (tot mai) bun

Raportul de activitate pe anul trecut al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a scos la iveal o mbunttire a activittii institutiei, dar si o crestere a ncrederii populatiei n cei ce lucreaz n acest domeniu de activitate.

Directia vasluian si-a prezentat activitatea desfsurat n 2009 n cadrul unei conferinte de pres, ce a avut loc la finele sptmnii trecute. Astfel, la sediul institutiei au fost prezenti, alturi de directorul general al Directiei si toti sefii de servicii din cadrul unittii. Statisticile prezentate au reliefat, n primul rnd, c, cel putin n ultimii ani, ncrederea populatiei n medicii veterinari a crescut considerabil, concludente fiind si constatrile potrivit crora veterinarii nu au nregistrat probleme deosebite n privinta bolilor la efectivele de animale pe care le au nregistrate. Totodat, directorul general, Decebal Sraru, a tinut s puncteze si progresele pe care le-a fcut laboratorul de analize al institutiei, din momentul n care a devenit unul dintre cele mai dotate laboratoare de profil din tar. Avnd n vedere investitiile care s-au fcut n laboratorul nostru, si implicit cresterea numrul de analize omologate ce se pot face acum, putem spune c acest sector de activitate a cunoscut un adevrat progres. Totodat, acesta a adus n institutie ncasri extrabugetare considerabile. Spre exemplu, cu dot rile din 2005 Laboratorul avea la finalul unui an ncasri de circa 18.000 lei iar la finele anului 2009 a avut ncasri de peste 302.000 lei. Si asta pentru c a crescut foarte mult si numrul analizelor omologate pe care le putem efectua cu aparatura pe care o detinem n prezent, a spus Sraru.

Se misc ceva…

Vesti bune au venit si n privinta conlucrrii cu agentii economici din judet autorizati s produc si s desfac produse de origine animal si nonanimal. Prin urmare, colaborarea cu acestia a artat c judetul Vaslui a ajuns n acest moment pe un loc foarte bun la nivel national n privinta desfacerii produselor ce poart marca local, att pe piata intern, ct si pe cea si international, n special pe cea din spatiul Comunitar. Suntem multumiti, n privinta acestui aspect, c foarte multi oameni au nceput s nteleag c orice animal, fie c e dintr-o gospodrie, fie c e dintr-o ferm, este o mic fabric de produs bani. Lumea a nteles c avnd aceast sans se poate trece foarte usor peste dificultti financiare, chiar si peste o criz. Fiind direct interesati de sntatea animalelor si deci de cea a consumatorului final, toate aceste date arat colaborarea bun pe care am avut-o cu detintorii de animale, a mai spus Decebal Sraru. Activitatea desfsurat n 2009 a mai cuprins date si despre activittile de control efectuate, precum si de sanc- tiunile aplicate. Probleme minore au fost nregistrate, la capitolul boli constate, n privina unor focare de rabie, n prezent doar 10 mai fiind declarate deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.