Batrn omort de nevasta

Un btrn n vrst de 75 ani, din comuna Zpodeni, a murit n chinuri groaznice dup ce a fost njunghiat n repetate rnduri de femeia alturi de care a trit jumtate din viat.

La nceputul acestei sptmni, oamenii legii au fost sesizati c Constantin F., de 75 ani, din satul Ciofeni, comuna Zpodeni, este decedat n locuinta sa, victima prezentnd mai multe leziuni pe partea stng a corpului. Pentru efectuarea cercetrilor, la fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Serviciului Criminalistic, ancheta fiind coordonat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lng Tribunalul Vaslui. n urma activittilor desfsurate la fata locului, s-a stabilit faptul c, duminic noaptea, ntre Constantin si sotia sa, Valintina, n vrst de 75 ani, a avut loc un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool. Femeia i-a aplicat sotului su mai multe lovituri cu un cutit n zona claviculei, zona abdominal si la piciorul stng, a precizat Mihaela Straub, ofiterul de pres al IPJ Vaslui. Btrnul a fost gsit fr suflare luni dimineat, de rud a sa venit n vizit, care a si anuntat politia la numrul de urgent 112. Nevasta btrnului este cercetat acum sub aspectul svrsirii infractiunii de omor calificat, urmnd ca procurorul s dispun msuri preventive n functie de concluziile medico-legale rezultate n urma necropsiei. Dac va fi gsit vinovat, btrna risc s-si petreac ultimii ani din viat dup gratii.

17 omoruri n 2009

Analiza infractiunilor de omor solutionate de politisti, sub coordonarea procurorilor criminalisti n anul 2009 a artat faptul c cele mai multe din aceste fapte au fost comise asupra membrilor de familie, a sotiei sau concubinei, n locuint, pe fondul unor conflicte spontane datorate n cea mai mare parte consumului exagerat de alcool. Analiznd cele 17 infractiuni de omor solutionate de politisti n anul 2009, s-a constatat faptul c peste 80% din fapte au fost comise n mediul rural (14 infractiuni au fost comise n mediul rural si 3 n mediul urban). Ponderea o detin infractiunile comise de cte un autor, doar 3 fapte au fost comise de cte doi autori. n proportie de 88%, faptele au fost comise de autori brbati, iar 16 cazuri au fost svrsite sub influenta alcoolului. Dup locul de comiterea a faptei, situatia se prezint astfel: 12 infractiuni au fost comise n locuint sau n curtea locuintei, 3 infractiuni au fost comise n drumul stesc (din care una n fata locuintei victimei si una n fata unui bar – locuri de unde a si pornit conflictul), 2 infractiuni au fost comise n cmp. Cu privire la vrsta autorilor, 6 din ei aveau la momentul comiterii ntre 30 si 40 ani, 4 ntre 20 si 30 ani, 4 ntre 40 si 50 ani, 4 ntre 50 si 60 ani si 2 peste 60 ani. Vrsta victimelor se ncadreaz n urmtoarele intervale: 1 ntre 15- 20 ani; 2 ntre 20 si 30 ani; 2 ntre 30 si 40 ani; 1 ntre 40 si 50 ani; 5 ntre 50 si 60 ani; 6 ntre 60 si 70 ani. de mentionat c 11 dintre victime sunt brbati si 6 femei. Un aspect important l constituie relatiile dintre victime si autori. Astfel, n 6 cazuri, victimele se cunosteau cu autorii, fiind din aceeasi localitate, vecini, iar n celelalte 11 cazuri, ntre victime si autori erau relatii de rudenie, soti sau concubini (n 3 cazuri soti, n dou concubini, n dou frati, n dou fiumam, respectiv fiu-tat, si unul unchinepot), a mai precizat inspector Mihaela Straub, purttorul de cuvnt al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui. Ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui au solutionat toate infractiunile de mare violent nregistrate n cursul anului trecut. De asemenea, nu au fost nregistrate omoruri la comand, cu arme de foc, pentru reglare de conturi sau n scop de jaf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.