Alianta Bugetarilor va ataca OUG privind salarizarea la CC si ameninta cu proteste

Alianta Bugetarilor va cere Avocatului Poporului s atace la Curtea Constitutional ordonanta de urgent privind aplicarea Legii salarizrii unitare si solicit premierului Emil Boc o ntlnire de urgent, amenintnd cu proteste dup 10 februarie.

Presedintele „Alma Mater”, Anton Hadr, a declarat, ieri, la finalul sedintei Aliantei Bugetarilor, care a durat aproximativ o or, c sindicalistii au hotrt s i cear o ntlnire de urgent premierului, pentru a discuta ultimele legi care au fost elaborate fr consultarea sindicatelor. De asemenea, sindicalistii vor trimite scrisori ctre parlamentari si partide politice, cerndu-le sprijinul pentru a sesiza Curtea Constitu- tional privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgent privind aplicarea Legii salarizrii unitare. Hadr a spus c aceast ordonant ngrdeste dreptul de negociere a contractelor colective de munc si ncalc astfel principii fundamentale ale Uniunii Europene. Alianta Bugetarilor se va ntlni din nou pe 10 februarie, pentru a hotr protestele la care vor recurge n cazul n care nu vor primi un rspuns la cererile lor. Presedintele Federatiei „Spiru Haret”, Gheorghe Isvoreanu, a declarat, tot ieri, c sindicalistii din educatie vor ncepe mai repede protestele, separat, printro pichetare a Ministerului Educat iei, miercurea viitoare, privind aplicarea OUG 114/2009, care duce la o disponibilizare n mas n educatie. Si sindicalistii din asistent social sunt foarte nemultumiti de disponibilizrile preconizate. Presedintele Federatiei din Asistent Social, Gabriel Chifu, spune c salariatii din acest domeniu sunt disperati c primesc salarii de mizerie si lucreaz n conditii de munc inumane, iar, cu toate acestea, sunt amenintati cu pierderea locului de munc. Ordonanta de urgent care stabileste modul de aplicare a Legii de salarizare unitar a fost publicat, miercuri seara, n Monitorul Oficial si abrog o serie de prevederi privind acordarea anumitor sporuri salariale, incluse n prezent n alte acte normative dect Legea salarizrii. Ordonanta, aprobat luni seara de Guvern, abrog astfel o serie de prevederi care stabilesc n prezent, printre altele, salarizarea personalului din institutii care au fost finantate integral din venituri proprii si sporul de doctorat n nvtmntul preuniversitar. Actul normativ publicat n Monitor mentine prevederile anuntate de MEDIAFAX, conform crora contractele colective de munc deja ncheiate si cu termene de pn n luna octombrie sunt pstrate n vigoare pn la pierderea valabilittii, inclusiv n ceea ce priveste drepturile salariale aflate n plat.

3 COMENTARII

  1. GUVERNUL ROMANIEI Comunicat de presa Din cauza reducerilor bugetare recente si a cresterii pretului electricitatii, gazului, motorinei, benzinei si uleiului, luminita de la capatul tunelului a fost stinsa! Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate!

  2. DAI DRACU DE PSEDISTI CA ASTIA ASTA SUNT VOR SA MEARGA INAINTE CU LEGILE PROTECTIEI SOCIALE CU ALOCATIILE COPIILOR PINA LA 18 ANI SI CU TOT FELU DE TIMPENII CU IMPOZITUL PROGRESIV BAI BANII SUNT LA SARACI NU LA NOI PE EI TREBUIE SA II JUPIM SA II PUNEM LA MUNCA ASA O SA DAM INAINTE. SA POLARIZAM BANII LA NOI SI EI SA TRAIASCA PE LINGA NOI SA FIE DEPENDENTI DE NOI . IMI PLACE CA IN SFIRSIT AM AJUNS SINGURI LA GUVERNARE SI O SA PUTEM FACE REFORMA CALUMEA SA TRAIASCA BASE CEL MAI TARE PRESEDINTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.