Autoritatile pariaza pe IMM-uri

Compania Emo Vaslui, mpreun cu Mytco 2002 SL Spania au lansat proiectul „Informare si formare pentru o munc eficient si mai sigur”. Finantarea proiectului este n valoare de peste 18 miliarde de lei vechi, fr TVA. Scopul proiectului este de a mbuntti gradul de adaptabilitate al angajatilor prin actiuni de informare, sprijin si formare, ce vor duce la crestatrea calittii si productivittii, flexibilittii, securittii si snttii la locul de munc.

Proiectul, care a fost initiat n luna iulie 2009, se va desfsura pn n luna octombrie 2010, la nivelul Regiunii Nord – Est. Pn la ncheierea sa, proiectul se va concretiza n 1.200 angajati si 100 de IMM-uri informate cu privire la importanta formrii continue, 600 de persoane instruite n abilitti si aptitudini functionale, de management al schimbrii, 15.000 ore de formare predate n total si crearea a trei grupuri de mbunttire/ inovare n regiune. „Avem deja solicitri mari pentru aceste cursuri, care sunt gratuite si sunt oferite conform principiului primul venit, primul servit. Pentru 70% din num rul de persoane propuse pentru instruire nscrierile sunt fcute, iar pn la sfrsitul anului vor fi ocupate toate cele 600 de locuri”, a spus Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Indistriei Mici si Mijlocii Vaslui. Proiectul a fost creat pentru angajatii ai IMM-urilor din Regiunea Nord Est, care doresc s se formeze profesional pentru un viitor mai sigur. Din cei 600 de cursanti vor face parte minim 120 femei, 210 persoane cu vrsta peste 45 de ani, 60 de persoane de etnie rom. Proiectul care se va desfsura n sase judete din Moldova, printre care si judetul Vaslui, vizeaz cursuri de specialitate precum adaptabilitatea la schimbarea fortei de munc, administrarea si promovarea afacerilor mici si mijlocii, instruirea IT, conceptul de echip si munca n echip, tehnici de initiere si dezvoltare a unei afaceri etc.

Afacerile, cheia iesirii din criz

Prezent la eveniment, Ciprian Iftimoaei, prefectul judetului Vaslui, a spus c initiativa este extrem de important n cadrul general de criz economic, din care judetul Vaslui nu poate lipsi. „n timp ce noi suntem n criz economic, fostele tri comuniste ies din recesiune n urma unor reforme curajoase, care au fost urmate de un somaj ridicat. Una din msurile necesare este scderea cheltuielilor publice si redimensionarea personalului din aparatul bugetar. n ultima perioad, noi am organizat numai alegeri, ne-am ocupat de fenomente meteo extreme: cum ar fi seceta si inundatiile. n viitorul apropiat, doresc ca Institutia Prefectului si serviciile deconcentrate s se implice n niste parteneriate cu IMMurile si s lucrm mpreun pentru relansarea mediului de afaceri local. Altfel, n urma noastr va rmne numai show-ul”, a precizat Iftimoaei. La rndul lui, Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, a artat c este foarte important c o firm vasluian deruleaz un proiect de o asemenea important. „Cresterea vietii depinde de capacitatea noastr de a atrage surse pentru investitii si pregtirea personalului pe domeniile respective. n aceast perioad, Primria Vaslui are cu mediul privat local contacte serioase”, a explicat Pavl.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.