Liberalii pun in ordine agenda publica

Vinerea trecut, senatorul Cristian David, presedintele Filialei Teritoriale PNL Vaslui, a atras atentia c evenimentele politice din ultima perioad, generate de iesirea PSD-ului de la guvernare, risc s diminueze impactul problemelor reale cu care se confrunt populatia: catastrofa din agricultur si, dat fiind apropierea sezonului rece, acordarea ajutoarelor de nclzire. Din acest motiv, (…) la nivel local, PNL va avea o actiune de cenzur, care va sanctiona orice derapaj al nou instalatei echipe a PDL, aflat n goan dup bani si functii, a precizat senatorul liberal.

n cadrul unei conferinte de pres, liberalii au pus ordine n agenda public. Astfel, micile drame ale Guvernului Boc pe doi nu trebuie s ia locul problemelor cu care se confrunt agricultorii vasluieni si, de asemenea, nici problemelor legate de acordarea ajutoarelor pentru nclzirea populatiei n sezonul rece 2009-2010. n sprijinul acestei afirmatii, David a prezentat cifrele dezastrului cu care se confrunt agricultura: pierderile provocate de secet acestui sector depsesc, n judetul Vaslui, suma de 30 de milioane de lei. Noi ne-am adresat guvernului si ministrului de atunci al Agriculturii, aducndu-le n fat aceste chestiuni, iar lucrurile se ndreptau spre o solutionare favorabil. Am ndoieli c, de azi nainte, aceast problem va fi solutionat, de aceea cerem imperativ Guvernului s rezolve situatia agriculturii vasluiene, a spus senatorul Cristian David. n ceea ce priveste acordarea ajutoarelor pentru nclzire n sezonul rece, populatia s se pregteasc pentru ce este mai ru. Nu asteptati bani de la Guvern, pentru c cel mai probabil nu vor veni!, a avertizat David. De la un an la altul, a mai precizat liderul liberal, numrul familiilor care se nscriu pentru astfel de ajutoare creste: dac anul trecut au fost n jur de 110.000 de familii, n acest an, numrul lor va fi de peste 150.000, dat fiind scderea veniturilor populatiei si pierderea locurilor de munc. Probleme mari si n ceea ce priveste nvtmntul: Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui, a prezentat elementele care creeaz instabilitate n sistem. Pe de o parte, este vorba de schimbrile politice operate n majoritatea inspectoratelor scolare si, pe de alt parte, de lipsa metodologiei dup care se vor desfsura examenele de bacalaureat si testele nationale.

Actiune de cenzur la adresa PDL

Senatorul Cristian David a mai spus c are informatii c (…) nalti functionari ai Guvernului promit tot felul de sume, dorind s-i ameteasc pe primari. Srcia administratiilor locale este exploatat cu cinism n scop electoral, iar asta echivaleaz cu o mit electoral. Regret c, n loc s fie preocupat de problemele populatiei, PDLul este preocupat de cti primari s mai ameteasc. De la Bucuresti sunt parasutati tot felul de reprezentanti care s le promit primarilor marea cu sarea. PNL a initiat procedurile pentru depunerea, luni (astzi, n.r.), a unei motiuni de cenzur, care va sanctiona aceast guvernare ultraminoritar, instabil din punct de vedere institutional. La nivel local, PNL nu va depune o motiune de cenzur, ci va avea o actiune de cenzur, care va sanctiona orice derapaj al nou instalatei echipe a PDL, aflat n goana dup bani si functii, a mai spus liderul PNL Vaslui.

Un nou produs politic marca Basescu: Guvernul Boc pe doi!

Dup nou luni de sarcin zbuciumat, ieri (joi, n.r.), s-a nscut un nou produs al politicii lui Bsescu: guvernul Boc pe doi!, a declarat senatorul PNL Cristian David. Nu a fost o sarcin normal, a continuat liderul liberal, si, mai mult, (…) ne trezeste un sentiment de team acest guvern, format pe fondul apropierii campaniei electorale. De altfel, crede David, acest executiv comprimat are un singur obiectiv: alegerile prezidentiale. Acest guvern va fi nu doar un factor de generare a crizei, ci si unul care o va amplifica, a explicat David, preciznd, totodat, c nu se poate da credit unui cabinet care, imediat dup alegerile prezidentiale, va fi schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.