Cea de-a doua editie a caravanei educationale de film cu mesaj ecologic Guerilla Verde, care se desfsoar n perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, a ajuns, ieri, la Vaslui. Caravana Guerilla Verde a venit si mai aproape de tineri, prin proiectii organizate n licee si universitti. Pe tot parcursul caravanei, accesul tinerilor n slile de proiectie este gratuit, lucru asigurat de componenta educational a proiectului.
Ieri, Caravana Guerilla Verde a sosit la Vaslui. Conferinta de pres prin care s-a dat startul evenimentului a fost gzduit de ctre Prim ria municipiului Vaslui, partener al proiectului, aceeasi calitate de partener avnd-o si Asociatia Ecovas, ONG local de mediu. De altfel, toate ONG-urile implicate n acest proiect au contribuit cu materiale informative si educative care vor fi distribuite elevilor si studentilor. Elevii au fost invitati la film, n Sala Galben a Silver Mall Vaslui, la spectacolele de la orele 14.00 si 17.00. Filmele sunt programate pe grupe de vrst, dup cum urmeaz:
clasele I – VIII: Wall-E, Ice Age 2
clasele IX – XII si studentii: An Inconvenient Truth, The 11th Hour, Home Informatii privind programul proiectiilor si trailerul filmelor care pot fi vizionate n aceast caravan pot fi accesate la adresa de web a proiectului, www.guerillaverde.ro. Proiectul readuce n atentia tinerilor concursul foto-video EcoPaparazzi, n cadrul cruia aces- tia sunt ndemnati s fotografieze sau filmeze bune si rele practici referitoare la mediul nconjurtor, surprinse n comunittile locale. Pe lng premiile ce constau n aparate de fotografiat, lucrarea cstig toare va fi publicat n numrul din decembrie al revistei Terra Magazin. Premiul II va consta ntrun abonament de 6 luni la revista Terra Magazin. Regulamentul concursului EcoPaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului, www.guerillaverde.ro. Prima editie a caravanei Guerilla Verde a avut un puternic impact asupra publicului (elevi si studenti). S-a nregistrat un numr total de aproximativ 3.000 de participant i. Ambele editii ale caravanei fac parte dintr-un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care si propune s contribuie la educatia generatiei de mine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metod alternativ de educatie. Temele ce urmeaz a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt protectia mediului, sntate si minoritti.