Ziua Educatorului, marcata prin greva generala!

nceput de an scolar cu scntei pentru dasclii din toat tara. nc de ieri, federatiile sindicale din nvtmnt, dar si din celelalte sectoare bugetare, au hotrt c pe data de 5 octombrie se va declansa o grev general de o zi. De asemenea, ziua de 15 septembrie a fost „rezervat” pichetrii Parlamentului, iar n perioada organizrii alegerilor prezidentiale profesorii sunt sftuiti s nu se implice n comisiile electorale. La nivelul zonei Brlad, cadrele didactice membre ale Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad vor decide msuri de protest suplimentare, peste cele votate la nivel national.

Dup zecile de mii de disponibiliz ri prin toat tara, neplata salariilor la timp, reducerea unor sporuri, amenintarea cu concediul de zece zile nepltit, sindicalistii din toate sectoarele bugetare s-au ntrunit, ieri, si au format Alianta Bugetarilor. Acestia au decis s recurg la aceast modalitate de colaborare n primul rnd pentru a stopa cumva angajarea rspunderii n fata Camerei Deputat ilor si a Senatului asupra Proiectului Legii cadru privind salarizarea unitar. Pentru a-i convinge pe guvernanti c nu se joac, sindicalistii au anuntat deja msurile de protest ce vor fi demarate la nceputul anului scolar 2009-2010. Pentru nceput, pe data de 14 septembrie, cei din nvtmnt nu vor participa la festivittile unde vor fi prezenti si politicieni. Ulterior, pe 15 septembrie, reprezentant i din toat tara ai tuturor sectoarelor bugetare vor picheta Parlamentul, urmnd ca, de Ziua Educatorului, adic pe 5 octombrie, s fie declansat o grev general de o zi. Tot n cadrul Aliantei Bugetarilor s-a stabilit c, n continuare, vor fi derulate si alte actiuni de protest. Una dintre acestea, formulat ca o recomandare, se refer la neparticiparea sindicalistilor din nvtmnt si nu numai la organizarea alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie.

Zona Brlad alege astzi actiuni de protest

La toate msurile votate la Bucuresti de sindicalistii din educa- tie, sntate, finante, administratie local si celelalte ramuri se vor ralia si profesorii din Brlad si comunele arondate. „Nici nu s-a pus problema ca noi s nu participm”, afirm conducerea Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad. Dimpotriv, membri din localitate vor merge la Bucuresti pentru a picheta Parlamentul. ns, pe lng msurile anuntate la nivel national, sindicalistii brldeni vor decide, la ntlnirea programat, astzi, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, la ora 13.00, alte eventuale msuri. „Ne raliem la toate actiunile de protest votate la nivel national, dar rmne s discutm cu colegii despre greva de pe data de 5 octombrie. Totodat, ne vom ntlni pentru a vedea ce alte actiuni la nivel local vom participa. Deocamdat, nu stim ce msuri vor fi preferate, ns vom stabili mpreun cu toti membrii de sindicat. n ceea ce priveste neparticiparea la alegerile prezidentiale, aceasta este doar o recomandare. Depinde de fiecare persoan cum va proceda, mai ales c multi profesori sunt membri de partid, iar altii ar fi fcut parte din comisiile electorale pentru a primi un ban n plus”, ne-a spus profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.