Magistratii vasluieni si continua protestele

Judectorii Tribunalului Vaslui au decis s continue protestele pn la solutionarea revendicrilor. Prin intermediul unui comunicat de pres, magistratii au precizat c ministrul Justitiei, Ctlin Predoiu, a fcut afirmatii care nu corespund realittii. La Vaslui, motive de protest sunt destule: la data de 31 august, Tribunalul Vaslui avea datorii de 330.862 lei, pn pe 9 septembrie nefiind alocate fonduri pentru achitarea acestora.

Adunarea General a judectorilor din cadrul Tribunalului Vaslui a decis, cu majoritate de voturi, continuarea protestului initiat la nivel national de intantele judectoresti pn la solutionarea revendicrilor, sens n care, ncepnd de lunea viitoare, activitatea instantei se va desfsura dup un program special, care va fi adus la cunostinta populatiei prin afisarea la usa instantei si pe usile slilor de judecat. Magistratii vasluieni au toate motivele s fie suprati. La data de 31 august, Tribunalul Vaslui nregistra la Titlul II – Bunuri si servicii – datorii n sum de 330.862 lei (peste 3,3 miliarde de lei vechi), pn miercuri, 9 septembrie, nefiind alocate fonduri pentru achitarea acestora. Evident, aceast realitate intr n contradictie cu declaratiile recente ale ministrului Justitiei, Ctlin Predoiu, care, recent, a afirmat c „(…) au ncetat motivele care au generat acest protest”. Mai mult, sustin magistratii vasluieni, Predoiu este contrazis si de forma final a proiectului Legii salarizrii, din care rezult clar diminuarea unor drepturi. „Politica de subfinantare a sistemului judiciar continu, n ciuda asigur rilor date de ministrul Justitiei, care sunt doar la nivel declarativ”, se mentioneaz n comunicatul de pres remis de Biroul de informare si relatii publice din cadrul Tribunalului Vaslui.

Si totusi, se judec!

De luni, 14 septembrie, activitatea Tribunalului Vaslui se va desfsura dup cum urmeaz: n materie penal, se vor judeca doar cauzele cu arestati, precum si cele care vizeaz msuri preventive. Sedintele de judecat se vor desfsura n conditii normale, conform planificrii stabilite. n materie civil, vor fi judecate doar cauzele privind suspendarea provizorie a executrii silite, nvestirile cu formul executorie, ncuviintrile de executare silit, contestatiile la executare, suspendarea actelor administrative (contencios administrativ). De asemenea, vor fi judecate cauzele cu minori – ordonantele presedintiale si plasamentele. n sfrsit, activitatea judectorilor delegati la Oficiul Registrului Comertului se va desfsura conform programrii. Restul cauzelor vor fi amnate pentru noi termene de judecat.

Fara magistrati n Birourile Electorale!

Una dintre cele mai aspre sanctiuni pe care magistratii vasluieni par decisi s le pun n aplicare dac revendicrile lor nu vor fi solutionate este refuzulor lor de a mai participa ca membri ai Biroului Electoral Judetean si Biroului Electoral de Circumscriptie. n acest sens, fiecare judector va da o declaratie individual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.