Asumarea, un deserviciu adus educatiei

Asumarea pripit de ctre Guvenul Boc a pachetelor de legi ale educatiei a fost criticat n termeni duri de conducerea Filialei Municipale a PNL Vaslui. Florin Ciurariu, presedintele liberalilor vasluieni, a amendat modul n care a fost ntocmit pachetul de legi, dar si faptul c legile educatiei nu au fost supuse dezbaterii publice, nici mcar la nivel de inspectorate scolare. De asemenea, fostul inspector general a condamnat si „inflatia” de pesedisti de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, precum si lipsa oricror investitii n infrastructura scolar.

Graba stric treaba. Asa s-ar putea traduce, n viziunea liberalilor vasluieni, asumarea n prip, de ctre Guvern, a pachetului de legi ale educatiei. „Chiar astzi se pune problema asumrii pachetului de legi ale educatiei, o tem pe care eu consider c nu era oportun. Este necesar, dar nu vd de ce este atta grab, mai ales c noile legi ar trebui s intre n vigoare ncepnd cu anul viitor. De asemenea, nu consider oportun aceast grab mai ales c nu s-a fcut nicio dezbatere public pe marginea acestui subiect. Nici n scoli si nici mcar la nivelul inspectoratelor scolare”, a spus, ieri, n cadrul unei conferinte de pres, Florin Ciurariu, presedintele Filialei Municipale a PNL Vaslui. nlocuit de pesedistul Vasile Mariciuc n fruntea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, Ciurariu este de prere c cel mai mult au de suferit elevii din clasele terminale, care desi au nceput noul an scolar ei nu stiu sub ce form vor da examenul de bacalaureat sau admiterea la liceu. „Legile sunt mai mult dect importante si consider c aceast grab este un deserviciu adus educatiei”, a punctat Florin Ciurariu, care a mai adugat c pachetul de legi, n forma actual, „nu rezolv principalele probleme ale sistemului educational, respectiv finantarea si lipsa motivatiei, att a salariatilor din sistem, ct si mai ales a elevilor”.

Schimbarea inspectorilor trebuia fcut mai… elegant

Liderul PNL Vaslui a fcut referire si la schimbrile care au avut loc la nivelul ISJ Vaslui, pe criterii strict politice. Ciurariu s-a artat indignat de modul n care actuala conducere a ISJ a ales s-i nlocuiasc pe fostii inspectori, cu unii a cror cea mai mare calitate este aceea de a fi membri PSD sau simpatizanti ai partidului aflat alturi de PDL la guvernare. „n urm cu dou sptmni, toti inspectorii au cerut s se ntoarc la catedr, o form elegant de a li cere demisia. Unora li s-a acceptat, altora nu. Cert este c toate aceste schimbri au avut la baz ratiuni strict politice. Au fost numiti inspectori doar membri PSD sau simpatizanti ai acestora. Au fost schimbati pn si inspectorii care nu aveau nicio treab cu politica, asta doar pentru a face loc celor din PSD. Dac aceste schimbri se fceau printr-un concurs, mai rmnea o urm de legalitate”, a declarat Ciurariu. Presedintele PNL Vaslui a mai spus c are informatii c aceste schimbri strict politice vor merge pn la nivelul conducerii scolilor si chiar mai jos: „Am semnale c, la Costesti, pn si femeia de serviciu a fost schimbat pentru simplu fapt c nu se afla n gratiile primarului, care este membru PSD”, a ncheiat Florin Ciurariu.

5 COMENTARII

  1. bine spune domnul Florin si dau dreptate. va dau un exemplu eu sunt elev in clasa a XII-a si sistemul invatamantului legat de bacalaureat nu este inca bine stabilit. deci care va sa zica eu dau bacalaureat dar nu tiu exact la ce materii am sa dau. acum ca vin alegerile prezidentiale sa speram ca se va mai schimba ceva cu marea conducere si ca o sa fim mai linistiti. dorim dreptate,adevar si libertate.

  2. Daca la nivel inalt se fac numai greseli, ce sa mai zic la nivelul unei scoli generale( ex. Scoala nr 11 Barlad, unde nici nu a inceput bine scoala ca directorul ne obliga pe noi parintii sa platim un pret exorbitant respectiv 80 lei noi(800000 mii lei vechi) pentru o uniforma ce cuprinde doar doua piese( un pantalon/ fustita si o vestuta). Pe langa rechizite si uniforme , parintii trebuie sa plateasca carti suplinentare, fondul clasei si fondul scolii. De unde sa mai platim?si cat? . Cat ajunge in buzunarul directorului?

  3. oare copiii nostri cat o sa mai fie cobai? cand o sa existe un sistem bine pus la punct si pt cel mai important segment al populatiei tarii?? incep sa-mi pierd speranta ca se mai poate face ceva

  4. de unde sa stie inspectorii de la psd sa actioneze cu „eleganta”? ii cam supraestimeaza…eu una nu ma astept la eleganta decat atunci cand isi beau cafeaua, isi fumeaza tigara si cand primesc „atentii”

  5. pai normal, premierul si cu toata ceata lui se grabeste acum sa adopte un pachet de legi, pe final de mandat, ca sa nu zica vreo cineva ca nu au facut si „ceva”, ca nu si-au adus aportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.