Adrian si Andrei Paunescu la Vaslui

Astzi se mplinesc cinci ani de la trecerea n lumea celor drepti a artistului Valeriu Penisoar. Cu acest prilej, poetul Adrian Punescu, mpreun cu fiul, Andrei, au fost prezenti la Vaslui la evenimentul care a marcat comemorarea celui amintit mai sus. Cunoscutul om de cultur s-a ntlnit cu mass-media local, prilej cu care a povestit „cte-n lun si-n stele”. Cel ajuns la frumoasa vrst de 66 de ani, pe care i va mplini la 20 iulie, a amintit, n treact, de cultur, de politic, dar si de economie si agricultur. „Prezenta mea la Vaslui nu reprezint un scop n sine. Unii oameni de spirit si de bine de aici ne-au invitat pe mine si pe Andrei pentru a comemora cu totii cinci ani de la disparitia celui care a fost Valeriu Penisoar. L-am cunoscut foarte bine pe acesta deoarece, ca si fratii Chiriac, a cntat ani buni pe scena Cenaclului Flacra. Vrem s rememorm vremurile de odinioar. Nu neglijez nici politica sau economia, pentru c nu avem cum”, a spus, pentru nceput, Punescu.

I-a descoperit pe fratii Ion si Gelu Chiriac

Din spusele cunoscutului poet a reiesit c n judet au existat si exist oameni de cultur de mare valoare. Acesta I pune la loc de cinste pe Valeriu Penisoar si fratii Ion si Gelu Chiriac, cu care a colaborat la Cenaclul „Flacra”. „Valeriu Penisoar si fratii Chiriac sunt doar cteva nume care au primit notorietatea national. Pe cei doi frati i-am ascultat pentru prima oar cntnd la o alt manifestare intitulat „Antena v apar- tine””. Erau doi tineri pe la 12-13 ani, cu mandoline, care cntau ntr-un grup vocal-instrumental. I-am remarcat n primul rnd ca fiind foarte timizi. Leam dat versurile poeziei „Moartea cprioarei” si au interpretat-o ani la rndul cum nu se poate de bine. Pot spune c i-am fcut celebri n ntreaga tar si m bucur mult pentru acest fapt. Au produs o impresie artistic exceptional oriunde au cntat”, a spus Adrian Punescu. Poetul s-a mirat cnd a auzit c Ion Chiriac are deja 48 de ani: „Vremea a trecut foarte repede, ns nu a trecut degeaba peste Ion”.

Bulversat de ceea ce se petrece la Chisinu

Adrian Punescu s-a nscut n satul Copceni, judetul Blti, si are nc rude n Republica Moldova. Este si motivul pentru care se arat interesat de ceea se ntmpl acolo. Si nu numai c este interesat, dar este permanent la curent cu ceea ce se petrece n capitala statului vecin. „Sunt tulburat si bulversat. Este de neconceput ce se petrece acum la Chisinu si nu numai la Chisinu. Este o crim mpotriva firii. Este inadmisibil ceea ce face Voronin si toti acolitii lui. Televiziunile si presa scris sunt aservite Moscovei. Suntem cu totii, romni de dincolo si de dincoace de Prut, victimele unei civilizatii nvechite, napoiate. Astfel vom muri pe picioare”, a ncheiat Punescu.

„Chemarea Basarabiei” la o nou editie

O nou editie, a patra, a manifestrii „Chemarea Basarabiei” a avut loc, ieri , n prezenta a peste 200 de spectatori. Cu ocazia mplinirii, astzi, a cinci ani de la disparitia artistului Valeriu Penisoar, Adrian si Andrei Punescu, mpreun cu folkistul vasluian Ion Chiriac au sustinut un spectacol de tinut. Poetul a recitat si a citit din versurile proprii, n timp ce Andrei si Ion au cntat cum numai ei stiu s o fac. La spectacolul a fost prezent si familia regretatului Penisoar: sotia, Cecilia si fiica, Mdlina.

3 COMENTARII

  1. si eu am aflat cu surprindere si durere de disparitia marelui valeriu.cantecele salaimi strabat mintea aproape zilnic si-mi pare rau ca s-a dus asa devreme.mi-am dorit si-mi doresc inca un mare spectacol al cenaclului cu membrii marcanti si spectatori de bun simt cum se facea odata.macar in memoria acestor giganti cu bun simt si simplitate care se duc fara sa stie nimeni de ei, sa nu lasam incultura sa ne copleseasca de tot.

  2. Sunt un vechi admirator al lui Valeriu Penisoara. Am ascultat inca din anii nebuni ai folk-ului ( anii `70) primele sale piese. Am fredonat ani la rand in tinerete „Cuvantarea lui Ion Roata catre Divan”, dupa care nu am mai auzit prea multe despre Valeriu. Cautand recent pe internet alte melodii ale sale am aflat teribila veste care m-a cutremurat… Valeriu nu mai era de 4 ani preintre noi !!! Am cautat piese de-ale sale, dar cele gasite nu sunt inregistrari de calitate multumitoare. Ela, am aflat ca ai un CD cu piesele sale. Banuiesc ca inregistrarile sunt ceva mai bune calitativ. Ti-as fi recunascator daca mi-ai spune cum ai procurat sau cum pot sa cumpat si eu, in prezent, acest CD. Multumesc!

  3. Am vazut emisiunea la Tv, mi-au placu melodiile. Am CD cu Valeriu Penisoara, si ascult cu mare placere. O voce superba !
    Pacat ca a plecat prea devreme !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.