Zdob si Zdub va cnta la Zilele Culturale ale Brladului

Cu toate c a anuntat c, n acest an, banii vor fi cheltuiti cu mare grij, municipalitatea brldean va face, totusi, un efort si le va oferi localnicilor un concert Zdob si Zdub, n ultima zi a Zilelor Culturale ale Brladului. Primarul Constantin Constantinescu a anuntat c organizatorii cele mai mari ample serii de actiuni culturale din acest an (17-24 mai) sau oprit asupra trupei de peste Prut datorit tarifelor practicate de aceasta, mai mici dect cele solicitate de artistii autohtoni. Edilul sef nu a dat publicittii suma ce va fi cheltuit cu organizarea evenimentului si nici nu a spus care a fost onorariul celor de la Zdob si Zdub, dar a dat de nteles c s-a negociat la snge cu impresarul acestora. Situatia financiar a Primriei nu ne mai permite organizarea unor concerte mai ample, cu nume de renume international. Din acest motiv, am decis s ne ndreptm atentie n tar, sau chiar ctre trupe din Republica Moldova. Este hotrt c va veni Zdob si Zdub, pentru ultima zi a evenimentului, a declarat Constantinescu. Totodat, Primaria a anuntat si un program provizoriu al Zilelor Culturale. Astfel, pe 17 mai, mezzo-soprana Viorica Cortez va concerta la Pavilionul Marcel Guguianu, pentru ca n aceeasi zi s debuteze, la Cercul Militar, trgul de carte. Aceast actiune se va termina pe 18 mai. n ziua de 19 mai, la Galeriile de Art N. N. Tonitza va avea loc un simpozion dedicat lui Constantin Noica, si tot aici, pe 20 mai, este programat s se desfsoare un colocviu dedicat marilor scriitori romni Cezar Ivnescu, Horia Zilieru si Grigore Vieru. n aceeasi zi, la Casa de Cultur George Tutoveanu, va avea loc o dubl lansare de carte ce poart semntura lui Constantin Clisu. Pe 21 mai vor avea loc mai multe activitti organizate de Biblioteca Municipal Stroe Belloescu si de Academia Brldean iar pe 22 mai va veni rndul Muzeului Vasile Prvan s organizeze o serie de manifestri. Pe 23 mai, Teatrul V. I. Popa va pune n scen Tache, Ianke si Cadr, Zilele Culturale culminnd cu spectacolul celor de la Zdob si Zdub. Anul acesta, din aceleasi motive financiare, vor lipsi focurile de artificii.

8 COMENTARII

 1. Titishor, dar te ?in cumva b?ie?ii de la Zdob ?i Zdub la grani?? ? Sau cum ? C? n-am prea priceput.
  Ct prive?te „vodka”, vezi c-ai scris gre?it ?i, mai mult dect att, ce, ?i-e ciud? c? nu o mpart cu tine ?
  Stai jos ! 4 !

 2. Niste betivani! Este JENANT si PENIBIL sa vina tot niste betivani ce presteaza cu wotka pe scena! Ei ne tin la granita si noi le dam bani si le facem invitatie la Barlad?
  Nituc care e partea ta? Inca un apartament pe lista ANL pentru fica ta? Nu-ti mai este rusine!? Tu aduci betivani pentru cheful primarului nu? Iar el drept multumire trage sfoara sa primeasca fata apartament ANL in timp ce altii ce au si copii si probleme sint jos pe coada la liste!
  PRIMARIA BARLAD= BURSA DE SPAGI!
  Nu ne mai mira ca nu sint bani? Cind patroni primesc scutire integrala la plata gazelor! Patroni cu firma in regula primesc ajutor de gaze? Cat s-a dat pentru asa ceva?

 3. In ce hal s-a putut scrie articolul asta! RUSINE !

  „…
  Constantinescu a anuntat c organizatorii CELE MAI MARI AMPLE SERII de actiuni culturale din acest an… ” , ” …SAU oprit asupra trupei de peste Prut”…Greu cu limba asta romana !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.