La aproape o sptmn de la Paste, trei membri ai unei familii din Zorleni au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfectie stafilococic, provocat de consumul de produse lactate pstrate n mod necorespunztor. Starea lor este bun n prezent, ns sunt ptrati sub observatie la sectia de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgent Elena Beldiman Brlad. Acesta este primul caz de intoxicatie alimentar din acest an. Abia au trecut srbtorile pascale si oamenii au mncat tot felul de preparate culinare, ceea ce nu au reusit s consume n acele zile punnd la pstrare. Nici drobul de miel, nici salata beuf si nici oule rosii nu au venit de hac nimnui pn acum. Se pare c produsele lactate au fost cele care au bgat o familie n spital. Cele trei persoane sunt o fetit de 9 ani, un brbat de 37 de ani si o femeie n vrst de 62 de ani. n urma simptomelor prezentate de acestia, vineri seara au fost adusi la urgent la spital pentru examinare. Primul simptom ce a aprut a fost diareea. ns, cei trei membri ai familiei s-au mai plns si de greata, vrsturi si durere abdominal (crampele intestinale). Medicii spun c mbolnvirea celor trei poate fi considerat un focar de toxiinfect ie alimentar, care a fost provocat prin consumarea de produse lactate lsate la temperatura camerei si care au fost alterate. Acestia au fost examinati, supusi tratamentelor adecvate si internati. n prezent, starea lor este bun, ns vor fi monitorizati n continuare. Avnd n vedere c temperaturile sunt destul de ridicate n aceast perioad, oamenii trebuie s aib grij la produsele pe care le consum. Acestia trebuie s nu lase mncarea la cldur sau s fie bzit de muste pentru c alimentele se altereaz foarte repede si se pot mbolnvi foarte usor. n acest caz, se pare c este vorba despre produse lactate consumate dup ce au fost alterate. Ancheta a fost realizat de epidemiologul nostru din cadrul sectiei de Boli Infectioase, ne-a spus medicul Ctlin Anghelut, purttorul de cuvnt al spitalului.