Avans de 20% pentru modernizarea satelor

Potrivit unui act normativ aprobat de Guvern, sptmna trecut, consiliile locale pot beneficia de un avans de 20% de la bugetul public pentru investitile destinate renov rii si modernizrii satelor, finantate din fonduri europene. Pe aceast msur au fost deja ncheiate de ctre Agentia de Plti pentru Dezvoltarea Rural si Pescuit (APDRP) 123 de contracte de finantare nerambursabil, cu consilii locale, n valoare total de 904,7 milioane euro. Conform actului normativ, beneficiarii publici si privati ai unui sprijin pentru investitii finantat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rural (FEADR) pot solicita APDRP plata unui avans din acest fond si de la bugetul de stat, n conformitate cu prevederile Programului National de Dezvoltare Rural (PNDR). Suma avansului nu poate depsi 20% din ajutorul public pentru investitii si plata acestuia trebuie s fie subordonat constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Scrisoarea de garantie bancar si garantia echivalent se depun odat cu dosarul cererii de plat a avansului. Potrivit actului normativ, consiliile locale vor solicita scrisori de garantii bancare la institutiile financiar bancare care vor fi garantate de fondurile de garantare conform prevederilor Legii nr. 218/2005. Beneficiarii garantiilor acordate de fondurile de garantare FGCR si cel al IMM-urilor sunt consiliile locale si asociatii ale consiliilor locale, pentru proiecte de infrastructur rural: tehnico-edifitar si drumuri forestiere.

2 COMENTARII

  1. are dreptate codrin !!comuna vetrisoaia are niste drumuri … acesti bani sunt bine veniti pentru afacerile personale ale primarilor .care lege pentru primari ? primarului comunei vetrisoaia i s-a intocmit dosar penal fiind prins fara permis de conducere si pentru fuga din fata politiei rutiere ! au vuit ziarele ! Ei si ? el e primarul vasile puiu si este mai presus de lege !!! asta este romania , tara tuturor posibilitatilor !

  2. re este legea prin care poate fi dat in judecata un primar pentru dezinteresul fata de drumurile comunei, pe care o pastoreste?????….si de podurile care stau sa se darime????caz concret:drumul si podul din satul Movileni, com. Coroiesti care duce la Hreasca?????Poate faceti un articol si poate se sesizeaza si Consiliul Judetea Vaslui sau Directia de drumuri judetene!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.