Siguranta n scoli, prioritate a politistilor

n cursul sptmnii trecute, politistii de proximitate si cei din cadrul politiilor municipale si orsenesti din judetul Vaslui au initiat mai multe ntlniri cu reprezentantii unittilor de nvtmnt, ai primriilor, Politiei Comunitare si Inspectoratului Judet ean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, n scopul analizrii modului n care sunt asigurate msurile de sigurant n incintele si perimetrele unittilor de nvtmnt, dar si a modalittilor de colaborare ntre aceste structuri n vederea asigurrii climatului de securitate public. Fiecare unitate de nvtmnt a fost inclus n itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei, jandarmeriei si politiei comunitare, fiind asigurat, totodat, si supravegherea n permanent a traseelor de deplasare la unittile de nvtmnt. n cadrul acestor ntlniri, au fost prezentate aspectele constatate de politisti cu ocazia verificrilor efectuate pe linia modului de asigurare cu paz a unittilor de nvtmnt, insistndu-se pe msurile ce trebuie luate de ctre reprezentat ii unittilor scolare pentru protectia bunurilor si persoanelor, n conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Actiunile pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile si pentru diminuarea riscului infractional n rndul minorilor sunt permanente, avnd n vedere faptul c siguranta n scoli reprezint o prioritate a Politiei Romne.

2 COMENTARII

  1. Interesati-va la Politia Comunitara despre activitatea de buna conduita unui politist comunitar care a desfasurat activitatea in zona sc.gen.nr.8 in ziua de 27.02.2009 intre orele 17.00 – 19.00 si dati publicitati in ziarul dvs.

    ASTEPT ARTICOLUL IMEDIAT

  2. Gargara ieftina . Nu este o prioritate este o activitate normala inscrisa in competenta politiei din legea de organizare si functionare , pentru care sunt salarizati politistii. Aceasta competenta reiese si din codul de procedura penala cu privire la competenta materiala si competenta teritoriala.Punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.