Ploaie de bombe pe capul lui Lefter

Pe Dionisie Lefter, managerul Spitalului de Urgent „Elena Beldiman”, din Brlad, l asteapt zile grele. Foarte repede, activitatea lui n fruntea spitalului va fi controlat la snge – acesta ar fi primul motiv. n paralel, si Primria Brlad i-a pregtit dou „surprize” de zile mari, legate direct de scandalul n care pies central este tomograful. Toate acestea se vor ncheia odat cu plecarea lui Lefter de la conducerea spitalului, sustin surse autorizate, cu att mai mult cu ct noua putere nu pare dispus s dea vreo sans managerilor din vechea gard. Afacerea „Tomograful” pare s fie cea de la care i se va „trage” lui Dionisie Lefter. ntr-un moment de lips de inspiratie, n vara anului trecut, liberalul a avut tupeul s treac peste o hotrre de Consiliu Local purtnd amprenta socialdemocrat ilor din fruntea Primriei Brlad. Mai exact, imediat ce a vzut c a obtinut aprobarea de a monta n spital un computer tomograf, liberalul a decis, nimeni nu stie n ce circumstante, s mute locatia aprobat. Cei de la Primrie s-au suprat si au invocat un posibil „contract de familie” ntre Lefter si firma ce urma s aduc aparatura la Brlad, att de necesar de altfel urbei si celor din zon.

Surprize, surprize, (nti) de la Primrie

Contraatacul nu a ntrziat deloc, iar acum dou zile au aprut n mapa de sedint a Cosiliului Local de pe 31 martie dou proiecte care vizeaz direct conducerea spitalului, precum si activitatea unittii sanitare. Primul proiect se refer la „abrogarea Hotrrii Consiliului Local Municipal Barlad nr. 33/11.08.2008 privind aprobarea nchirierii unui spatiu situat n pavilionul central parter al Spitalului municipal de Urgent „Elena Beldiman” Brlad ctre SC Scan Expert SRL Iasi” iar al doilea, la „aprobarea completrii listei cu obiectivele publice la care urmeaz s se asigure paza, linistea si ordinea public cu agenti comunitari”. Mai pe ntelesul tuturor, edilii social-democrati nu vor si pace s l lase pe Lefter s si impun propria firm n spital (ci ar vrea o licitatie) pentru a asigura servicii de tomografie si, mai mult, vor s si „aboneze” ei un apropiat al municipalitt ii la banii unittii sanitare.

n urma controlului…

De cteva zile, toti managerii de spitale au nceput s si fac serios calculele, anuntati fiind c i pasc anumite controale si actiuni de evaluare a activittii. Era si normal, n conditiile n care directiile deconcentrate deja au fost mprtite la nivel judetean ntre democrat-liberali si social-democrati. Mai existau anumiti liberali pe ici, pe colo care trebuiau… evaluati. Prin urmare, la Brlad, controlul va veni, culmea, exact la o zi dup ce vor fi supuse dezbaterii n Consiliul Local Brlad cele dou proiecte mentionate anterior. Cei care vor face evaluarea managerilor, printre care si Lefter, sunt angajatii Directiei de Sntate Public Vaslui, institutie nsusit n urma negocierilor cu PD-L de ctre PSD. n aceste conditii, surse politice au afirmat c Dionisie Lefter nici mcar nu va apuca s vad pus n practic cele dou proiecte pe plan local. Mai trebuie spus c, pn acum, actualul manager al spitalului a cerut, la un moment dat, chiar si ajutorul presei locale, pentru a prezenta la control si anumite preri din exterior.

E de bine. Pe bune!

Cu toate acestea, managerul Dionisie Lefter nu are nicio emotie n privinta atacurilor venite de la Primria Brlad, si cu att mai mult n ce priveste evaluarea care l asteapt. „Pentru a comenta cele dou proiecte nu pot s fiu dect concis. Primul (tomograful, n.r.) este n ton cu ceea ce au spus ei (socialdemocrat ii, n.r.) pn acum. Nu m surprinde iar acest lucru demonstreaz c sunt oameni de cuvnt, avnd n vedere c au anuntat c vor introduce acest proiect de hotrre. n privinta celui de-al doilea, cred c e o chestiune benefic asigurarea pazei de ctre Primrie. Este chiar foarte bine! Poate vor misiuni suplimentare pentru politia comunitar… Dac vor, pot s ne dea si salarii, si ce vor ei. Nu-i opreste nimeni! Ct despre afacerea de familie cu tomograful, eu cred c primarul a fost prost informat. La evaluare nu cred ca politicul se va implica n management. Stiu c se fac planuri, vise, dar toate nu sunt dect fabulatii. Nu am emotii, nu stiu ce nseamn acest lucru! Cel putin n ce m priveste, parametrii de evaluare sunt conform prevederilor contractuale”, ne-a declarat Lefter.

2 COMENTARII

 1. lasati-l in pace pe d-l Lefter
  este un bun manager
  sa vedeti aprecierile salariatilor de la spital
  chiar sunt favorabile
  pe bune
  si ma bucur

 2. Domnul Lefter este un bun meneger inca de cand era la IRB.Era atat de bun incat si-a facut cadou noul service al IRB actualmente SC ETA SA .Este un foarte bun meneger mai ales pentru propriul lui buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.