Micii astronomi, chemati la apel

Smbt, n jur de 100 de elevi si liceeni din ntreg judetul se vor bate pentru un loc la national, n cadrul fazei judetene a olimpiadei de astronomie si astrofizic desfsurate la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Brlad. Concurentii se vor ntrece doar la proba scris pe categorii de vrst, respectiv juniori (clasele VI-VIII) si seniori (IX-XII). Pn ieri, erau nscrisi deja 95 de participanti, toti din Brlad. Principalele institutii de nvtmnt care vor fi reprezentate de micii astronomi sunt liceul gazd, Colegiul National Gh. Rosca Codreanu, Liceul Pedagogic Al. Vlahut, dar si scolile nr. 1, 2 si 11. Multi dintre ei sunt membri ai Asociatiei Astronomice Sirius Brlad si s-au mai ntrecut n ale astronomiei si anul trecut. ns, de departe veteranul olimpiadelor este Vlad Mrgrint, elev n clasa a XI-a. Acesta se afl deja la a V-a participare, avnd la activ si participri la faza national a olimpiadei de astronomie, dar si la cea de fizic. Spre deosebire de faza national a competitiei scolare, aceasta include doar proba practic nu si observational. Credem c o s obtinem rezultate deosebite, mai ales c va concura si Vlad Mrgrint, care a participat nc din clasa a VII-a si are sanse foarte mari s intre n lotul pentru national. Sperm s mearg chiar la faza international, fiind deja inclus n lotul de national pentru olimpiada de fizic, ne-a spus profesorul Ioan Adam, unul dintre coordonatorii olimpiadei din Brlad.

2 COMENTARII

  1. E foarte buna aceasta manifestatie, dar pacat de lipsa echipamentului pentru proba practica, poate vedeau concurentii pe unde-i criza, cat mai dainuie comunismul in sistem, iar o oferta de lunete aplicate pe arme, ne-ar putea scapa de toate acestea!

  2. Cu asa copii ne mandrim. Cinste dacalilor si parintilor lor ! Dupa cum vedeti nu se inghesuie lumea la comentarii. Este un subiect neinteresant…. Ce popor!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.