SC Aquavas va contoriza scarile de bloc

Pentru acest an, SC Aquavas – Filiala Vaslui si-a propus un plan ambitios de investitii din resurse proprii. Independent de programul mare de reabilitare a sistemului de ap si canal, societatea va demara lucrri de extindere, n special pe domeniul public. n acelasi timp, va continua si contorizarea la nivel de scar, acolo unde au fost grupate mai multe scri la un singur bransament. reabilit ri punctuale ale instalatiilor de ap potabil si canalizare, n zone care nu sunt prinse n prgramul desfsurat la nivel judetean. Este vorba despre strada Liberttii, unde lucrrile vor ncepe astzi, zona Moara Greci (iesirea pe partea dreapt), unele case din zona Paiu, unde se vor face extinderi de retele, pentru ca si populatia de aici s beneficieze de serviciile de furnizare a apei potabile si canalizare. De asemenea, SC Aquavas Vaslui va interveni si pe stada Maior Sontu, precum si n toate punctele din municipiul Vaslui de unde vor veni solicitri, extinderile retelelor de ap si canal efectundu-se n functie de specificul zonei. Dorin Blnescu, directorul SC Aquavas SA Vaslui, a precizat c investitiile preconizate pentru acest an din fondurile societtii se vor ridica la aproximativ 350.000 de lei.

Contorizri individuale de scri

n paralel cu investitiile n infrastructura de transport, se va continua si contorizarea la utilizatorii individuali gen case, ct si un program de separare la nivel de scar. Separarea const n contorizarea fiecrei scri de bloc, pn n acest moment fiind ncheiate lucrrile la Blocul nr. 107, Blocul nr. 63, Blocul nr. 306, Blocul nr.161 si Blocul nr. 374, la care se intervine n prezent. „Actiunea este una de amploare, tinnd cont c la nivelul municipiului Vaslui sunt 450 de blocuri. Noi am nceput s intervenim acolo unde sunt grupate mai multe scri de bloc si vom continua si anul viitor, pentru a defalca ct mai corect consumul si a evita orice discutii”, a spus Blnescu. Prin aceste separri se vor reduce si pierderile de pe instalatii si astfel se va veni n ntmpinarea utilizatorilor, pentru a ridica gradul de ncredere al acestora. „Facturarea se face pe volumul de ap furnizat n imobil, iar dac instalatiile sunt bune, indexele sunt luate corect si aduse la timp, nu pot fi probleme”, a explicat Blnescu. Directorul a adugat c echipele societt ii fac actiuni de monitorizare npreun cu reprezentantii asociatiilor de proprietari la instalatiile interioare. Acolo unde sunt consumuri mari, care nu se justific, se intervine pentru remedierea eventualelor avarii, chiar dac instalatiile nu apartin de Aquavas. O problem mai dificil este aceea c unele asociatii nu doresc s colaboreze cu furnizorul de ap, iar anumiti proprietari ncearc s se branseze la retelele de alimetare cu ap potabil n mod ilegal. Pentru societate, un alt element important n reducerea pierderilor, este si implicarea locatarilor, care trebuie s anunte asociatiile cnd observ defectiuni la instalat iile de alimentare. Rezultatul colabor rii dintre consumator si asociatii, pe de o parte, si asociatii si furnizorul de ap, pe de alt parte, va fi minimalizare pe ct posibil a pierderilor si oferirea unor servicii de calitate utilizatorilor.

4 COMENTARII

  1. Cand realizati aductiunea de apa si canalizare pe str.Husului ?Platim impozite pe zona B a orasului si conform conditiilor santem inafara lui

  2. Nu si acele cu subsoluri locuibile, ori boxe pentru depozitare, care sunt uscate! O privire aruncata pe graficul evolutiei consumului de apa, raportat de numarul membrilor de familie, ar spune tot !

  3. Dece consumul raportat lunar de locatar, se majoreaza cu 39% la facturare?…la blocul unde locuiesc nu sunt pierderi si totusi majorarea este in fiecare luna de 39%…e mult domnule director…mai reglati-v a contorul de apa montat la scara…platim si pierderile din vina dvs. ca unitate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.