Pe hrtie, suna bine

n ctiva ani, mii de brldeni vor putea locui ntr-un minicartier de blocuri ultramodern, care le va depsi din toate punctele de vedere pe cele deja existente n oras. Mai mult, copiii si tinerii din zon vor putea practica sporturi de sal sau se vor bucura de concerte. n ciuda recesiunii de azi, investitiile de mine sun foarte bine. Exist ns si o „chichit”: blocurile nu vor prinde contur dect dup finalizarea slii polivalente. Toate aceste vise ar putea deveni realitate doar dac n sedinta de Consiliu Local de ast zi va fi aprobat asocierea ntre Primria Brlad si o firm spaniol (cu sediu si la Bucuresti) care vrea s investeasc n oras. Mai mult ca sigur, toti consilierii vor fi de acord, mai ales c de mult timp se dorea construirea unei sli de sport. ns, din cauza lipsei banilor, acest proiect a fost tras pe linie moart. Concret, este vorba despre construirea unui cartier de locuinte, a unui bloc (P+10) pe o fundatie deja existent, n zona Cinematografului „23 August”. n schimbul contravalorii acestor suprafete de teren, societatea va construi si o sal polivalent cu 1.000 de locuri, n zona stadionul care a apartinut SC Rulmenti SA Brlad. „n contract se va specifica foarte clar c ei (spaniolii, n.r.) vor intra n proprietatea celor dou terenuri, respectiv cele patru hectare la aerodrom si 400 metri ptrati (suprafata fundatiei), dup ce lucrarea slii de sport va fi predat la cheie. Deci, dup ce vom fi proprietarii slii de sport, ei vor intra n posesia celor dou terenuri. Initial, investitorii voiau s poat gzdui 500 de persoane, ns noi am insistat ca sala s aib 1.000 de locuri”, a declarat primarul Constantin Constantinescu. Edilul a precizat c a fost fcut si un calcul estimativ al investitiilor. Contravaloarea terenurilor, calculate la momentul actual, s-ar ridica undeva la 400.000 de euro, n timp ce lucrarea va depsi 1 milion de euro. ns, pentru ca localnicii s se bucure de noile locuinte asezate pe 10 etaje, este mai nti nevoie de finalizarea complexului sportiv. Acesta va putea gzdui jocuri de baschet, handbal, volei, fotbal de sal, badmington, gimnastic, arte martiale, dar si dans, concerte, trguri, carnavaluri sau mitinguri.

2 COMENTARII

  1. cine-i fraerul care sa faca o investitie de 2, 5 ori mai mare de dragul barladenilor. oare suntem priviti ca niste prosti chiar toti? se ascund niste interese aici dar nu imi dau seama care sunt acestea. sau este doar praf in ochii nostri ca politicienii nu fac nimic.

  2. Pe cind si un pationaor artificial in oras ? Tineretul si alte categorii de virsta , are mare nevoie de utilitati pentru consumarea timpului in mod creator , fara violente . Nici cu terenurile de sport nu stam bine dar ne plingem de escaladarea violentei . In prezenta unor terenuri de sport o mare parte a copiilor vor fi tentati sa urmeze exemplul marilor valori asa cum se intimpla pe vremea cind ii imitam pe nastase si Tiriac sau Nadia Comaneci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.