Recent, echipa medicală a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad s-a mărit. Noua „achiziție” este doctorița Odette-Andreea Hurduc, medic în specialitatea Medicină de Laborator, care, în luna ianuarie, a promovat examenul pentru ocuparea respectivului post vacant.

Potrivit prezentării făcute de conducerea spitalului, noua doctoriță va sprijini eforturile colectivului de medici de a asigura cele mai bune standarde în diagnosticarea corectă și rapidă, contribuind astfel la îmbunătățirea procesului de diagnostic și monitorizare a pacienților.
„Este medic rezident în ultimul an, are 30 de ani și este născută în Bârlad. După finalizarea studiilor liceale la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, a urmat studiile în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, specialitatea Medicină Generală, promoția 2013-2019. În anul 2020, după promovarea examenului de rezidențiat, a ales specialitatea Medicina de Laborator, cu pregătire în cadrul Laboratorului de Analize medicale din Ambulatorul Integrat al Spitalului “Sfântul Spiridon” Iași, sub îndrumarea atentă a doamnei profesor dr. Tuchilus Cristina-Gabriela și a doamnei profesor dr. Iancu Roxana-Irina, cărora le este recunoscătoare pentru răbdarea, profesionalismul și dedicarea în formarea dumneaei. Vă mulțumim, doamna doctor!! Suntem încântați să vă avem alături în cadrul echipei noastre medicale! Vă dorim mult succes, satisfacții profesionale și o colaborare armonioasă cu întreaga echipă!”, a transmis conducerea spitalului bârlădean.
‘’Am ales Medicina de Laborator deoarece mi-am dorit o carieră în care să combin știința, tehnologia și impactul direct asupra sănătății pacienților, fără să fiu mereu în prima linie a interacțiunii clinice. Medicina de Laborator este una dintre cele mai fascinante și esențiale specialități medicale, deși adesea rămâne în umbră față de cele clinice. Este un domeniu care combină știința și tehnologia de vârf cu medicina, având un impact major asupra diagnosticului, tratamentului și prevenirii bolilor. Chiar dacă nu avem contact direct cu pacienții, noi, medicii de laborator, suntem “eroii din spatele cortinei“ , fără de care actul medical nu ar putea funcționa la standardele actuale’’, a declarat doctorița Hurduc.