Vasluianca Iuliana Buhuș, bronz la Cupa Mondială de Canotaj din Italia

Prestație frumoasă a canotoarei Iuliana Buhuș, care a reprezentat România, la Cupa Mondială de Seniori I, desfășurată în acest week-end, la Varese, Italia. Sportiva din Alexandru Vlahuță a concurat în proba de opt plus unu (W8+) și a cucerit medalia de bronz.

Între 12 – 14 aprilie, lacul Varese, aflat lângă orașul cu același nume, din Nordul regiunii Lombardia (Italia), a găzduit prima competiție internațională majoră dedicată seniorilor din sezonul pe apă 2024, aflată în calendarul Federației Române de Canotaj. Concret, este vorba despre Cupa Mondială de Canotaj I, la care s-au înscris 169 de echipaje din 34 de țări, însumând mai mult de 450 de sportivi. La această ediție, România a înscris doar două echipaje, unul feminin și unul masculin, care au participat la două probe.

De această dată, județul Vaslui a fost reprezentat de o singură sportivă, în speță Iuliana Buhuș (va împlini 29 de ani pe 4 iulie), din comuna Alexandru Vlahuță. Canotoarea este legitimată la CS Dinamo București și este componentă a lotului de Seniori al României.

Astfel, aceasta a făcut echipă cu alte opt sportive din țară (Cristina Druga, Iulia-Liliana Balauca, Larisa-Andreea Bogdan, Patricia Cireș, Geanina Juncanariu, Andreea Popa, Denisa Tîlvescu și Rucsandra-Ioana Bucșa) și a concurat în proba de opt plus unu (W8+). Româncele s-au clasat pe locul al doilea în proba de calificări de vineri după-amiază, astfel că au intrat la recalificare, programată pentru sâmbătă după-amiază.

De această dată, au parcurs distanța de 2.000 de metri cel mai rapid, așa că au obținut dreptul de a merge în finala A, de duminică, 14 aprilie. În finala care a fost programată de la ora 14.29, sportivele noastre au reușit să treacă linia de sosire pe locul al treilea, cu timpul de 06:08.73, cucerind astfel medalia de bronz. Au fost urmate de trei echipaje din Germania, Italia și Danemarca, în timp ce un al doilea echipaj din Italia a cucerit aurul, iar unul din Marea Britanie a luat argintul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.