Expoziția personală intinerantă „Cum respiră pământul”, a regizorului Dan Mihalcea, la Muzeul Județean

Luni, 22 aprilie 2024, la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” va fi vernisată expoziția personală itinerantă de fotografie „Cum respiră pământul” a regizorului Dan Mihalcea, care poate fi vizitată în perioada 22 aprilie – 10 mai 2024.

Expoziția „Cum respiră pământul” este alcătuită din 20 de fotografii, 84/60 centimetri, pe care regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici din județul Buzău.

„Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctului lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi”, spune regizorul Dan Mihalcea.

Dan Mihalcea locuiește în București. Este născut în Râmnicu Vâlcea. Este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București în specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de Master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică. Scenaristică de Film și Televiziune, la aceeași facultate. În prezent este doctorand în anul III de studiu în domeniul Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 1995 până în prezent, regizorul Dan Mihalcea a lucrat în diferite programe artistice și pe mai multe poziții în sistemul TV și în afara lui: regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, fotograf pentru produs, catalog și eveniment.

Regizorul Dan Mihalcea este laureat la festivaluri internaționale și naționale de film documentar. El este autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției itinerante de fotografie religioasă Canonicon care a fost vernisată în 12 orașe din România în perioada 2012-2014 în galerii de artă, în muzee de artă și de istorie, în biblioteci județene și centre de cultură. În București expoziția a fost vernisată la Institutul Cultural Român în 2014.

„Etalată pe simeza sălii Multimedia, expoziția de fotografie „Cum respiră Pământul” prezintă prin cele 20 de panouri un peisaj cu aspect selenar, o reflexie a „Începutului și Sfârșitului Terrei”, o invitație la retrospecție, la reflectare. Prin titlul ales și prin fotografiile realizate de către regizorul Dan Mihalcea, această expoziție oferă publicului vasluian posibilitatea de a descifra, din perspectivă proprie, mesajul planetei Pământ”, transmite Muzeul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.