Cinci imigranți ilegali din Bangladesh opriți de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albița cercetează cinci cetățeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, sărind gardul perimetral pentru a-și găsi un loc de muncă în ţara noastră.

Pe 18 aprilie, în jurul orei 02.00, un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Râșești, cinci bărbați care se deplasau de la malul râului și nu își justificau prezența în zonă.

„În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat în zonă unde au procedat la interceptarea și legitimarea persoanelor în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni afroasiatici, nu dețineau documente de identitate, au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci bărbați sunt cetățeni din Bangladesh şi au vârste cuprinse între 22 și 41 de ani. Aceştia au fost transportați din Republica Moldova spre România cu un autoturism în regim de taxi, iar când au ajuns în apropierea punctului de control au sărit gardul perimetral, pentru a eluda controlul de frontieră, cu intenția de a intra ilegal în România, unde urmau să-şi găsească un loc de muncă”, au transmis polițitii de frontieră, care au precizat că cei din sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

„În baza Acordului de Readmisie, bărbații au fost preluați de autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.