Liceenii din an terminal și absolvenții de liceu din Bârlad, interesați de o carieră militară

Zeci de elevi de liceu din ultimul an, dar și de absolvenți care încă nu și-au găsit un serviciu au luat parte, vineri, 15 februarie, la o serie de activități dedicate promovării ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale organizate la Cercul Militar Bârlad. 

Manifestările s-au desfășurat prin intermediul Centrului Militar Judeţean Vaslui, care a inclus activităţi de recrutare a candidaţilor, băieţi şi fete, cu domiciliul în judeţul Vaslui, pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ. 

„Astfel, militarii din Garnizoana Bârlad au fost prezenți alături de reprezentanții Biroului Informare Recrutare Vaslui, care au prezentat ofertele educaţionale pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ, iar veteranii participanți în diferite teatre de operații au împărtășit din experiențele lor. De asemenea, a fost și o oportunitate de a fi prezentate principalele echipamente de luptă din dotarea unităților din Garnizoana Bârlad”, au precizat oficialii Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell” Bârlad. 

Trebuie spus că s-au putut înscrie elevii aflați în ultimul an de liceu și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 30 de ani împliniți în cursul anului 2024, pentru maiștri militari și subofițeri, și cu vârsta de cel mult 26 de ani pentru ofițeri (24 de ani pentru aviație-naviganți). Campania de recrutare pentru învățământul universitar 2024-2025 a fost organizată pentru ocuparea celor 492 de locuri, din care 16 locuri la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” și 112 locuri pentru învățământul universitar civil medical. Activitatea de recrutare pentru învățământul postliceal a fost organizată pentru ocuparea celor 508 de locuri pentru învățământul postliceal de formare a maiștrilor militari și a celor 1.561 de locuri pentru învățământul postliceal de formare a subofițerilor.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.