Muzeul bârlădean vernisează o nouă expoziție eveniment

În acest week-end, bârlădenii sunt invitați să ia parte la un dublu eveniment cultural organizat de Muzeul „Vasile Pârvan”. Este vorba despre „Note despre Linie”, o expoziție și lansare de catalog al colecției artistului plastic Dragoș Pătrașcu. Manifestarea este programată pentru sâmbătă, 9 decembrie, începând cu ora 11.00, la Casa Sturdza.

„Această inițiativă deosebită este dedicată prezentării expoziției de artă ce aduce în prim-plan creațiile remarcabile din colecția Dragoș Pătrașcu, recent donată muzeului nostru. Expoziția, sub semnătura «Note despre Linie», explorează diversitatea și profunzimea artei, evidențiind întreaga activitate a artistului și elemente esențiale ale exprimării artistice. Evenimentul va include și lansarea oficială a Catalogului de Artă al colecției Dragoș Pătrașcu, care documentează și pune în valoare capodoperele artistului, contribuind astfel la înțelegerea și aprecierea bogăției culturale și artistice pe care acesta o oferă comunității noastre. Suntem încântați să avem cu noi distinși critici de artă, jurnaliști și iubitori ai artei, pentru a împărtăși împreună acest moment unic de descoperire și apreciere a artei autentice.

Mulțumim pentru atenție și vă așteptăm cu bucurie să fiți alături de noi în această zi deosebită”, este invitația lansată de muzeograful Gabriela Albu, organizatorul evenimentului.

Cei doi invitați care vor vorbi despre colecția pictorului sunt Maria Bilasevschi, președintele Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași, și criticul de artă Petru Bejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.