Liceeni din Bârlad, premiați la Forumul Internațional de Mediu al Copiilor din Moscova

Șase elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, toți membri ai Asociației Astronomice „Sirius” (AAS), au fost premiați la Forumul „Schimbarea climatică prin ochii copiilor”, organizat în Moscova, Rusia. Liceenii, participanți Eco-Sirius, o ramură a AAS ce promovează protecția mediului, s-au înscris la mai multe secțiuni ale concursului organizat în cadrul Forumului.

La începutul acestui an, Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad a primit invitația de participare la cea de-a doua ediție a Forumului Internațional de Mediu al Copiilor „Schimbarea climatică prin ochii copiilor”, organizat de „Fondul pentru Securitate Climatică” din Moscova, Rusia. Scopul Forumului este de a populariza atitudinea atentă față de mediu, de a încuraja participarea copiilor și adolescenților la activități creative și de voluntariat.

AAS, care este membru al Rețelei Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, desfășoară activități de promovare a protecției mediului prin intermediul structurii Eco-Sirius, așa că a acceptat invitația. Șase elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, care frecventează și Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad, au participat la secțiunile: • Concurs de proiecte și lucrări de cercetare privind prevenirea sau adaptarea la schimbările climatice; • Concurs de desene dedicat problemei schimbărilor climatice, efectelor acesteia și modalităților de adaptare la acestea; • Concurs de rapoarte privind problemele de mediu; • Concurs de obiecte de artă din materiale reciclabile; • Concurs cu cele mai bune exemple de activități de voluntariat ecologic. Termenul limită de trimitere a lucrărilor a fost 15 septembrie.

Îndrumați de profesorii Iulian Mancaș, de la Clubul Copiilor, și Adrian Dodonete, de la Liceul „Mihai Eminescu”, cei șase participanți Eco-Sirius la categoria de vârstă 13 – 17 ani au obținut titlul de CÂȘTIGĂTOR. Aceștia sunt: • Mihnea Iftemie (clasa a XI-a) – secțiunea „Eco-Young-Naturalists”; • Răzvan Paul Ioan (clasa a XI-a) – secțiunea „Climate Change through Children’s Eyes”; • Vlad Ionuț Ioan (clasa a XII-a) – secțiunea „Climate Change through Children’s Eyes”; • Sabin Lupu (clasa a XI-a) – secțiunea „Eco-Handicrafts”; • Mihail Oprea (clasa a X-a) – secțiunea „Eco-Handicraft”; • Rafael Oprea (clasa a X-a) – secțiunea „Eco-safety”.

„Felicitări tinerilor ecologiști Eco-Sirius și cadrelor didactice îndrumătoare, pentru rezultatele deosebite obținute la această competiție internațională! Manifestarea a oferit elevilor posibilitatea de exprimare a atitudinii lor față de mediu prin creativitate, muncă de cercetare și activități utile din punct de vedere social. Mulțumim doamnei Anna Krel, coordonatoarea proiectului «Forumul Internațional de Mediu pentru Copii», pentru buna colaborare și comunicare pe tot parcursul derulării proiectului! Certificatul primit de AAS de la organizatori evidențiază o mare contribuție la formarea unei culturi ecologice la copii și adolescenți, recunoașterea importanței problemelor schimbărilor climatice”, a declarat profesorul Ioan Adam, președintele AAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.