Incendiu la un bloc din Bârlad noaptea trecută, peste 100 de locatari evacuați

Un incendiu a izbucnit, noaptea trecută, într-un bloc din municipiul Bârlad, pompierii intervenind cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauza este acțiunea intenționată a unei persoane cu probleme psihice care a dat foc pe scara blocului la niște haine și care își amenințase în trecut vecinii că dă foc blocului.


Până la sosirea echipajelor de intervenţie, peste 70 de locatari s-au autoevacuat, iar pompierii militari au mai scos din bloc 40 de persoane, două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul etajului trei, cel puţin trei garsoniere fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, incendiul se manifesta violent şi pe holul imobilului, acolo fiind depozitată o mare cantitate de deşeuri. O persoană a fost transportată la UPU Bârlad, aceasta acuzând probleme cardiace. O a doua persoană a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Pompierii au lucrat mai bine de două ore pentru lichidarea tuturor focarelor, evacuarea gazelor toxice şi fumului, evacuarea gunoaielor depozitate pe hol, precum şi pentru limitarea scurgerilor de gaze naturale”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

În urma incendiului, zece garsoniere au fost afectate, precum şi tencuiala de pe holuri pe o suprafaţă de cel puţin 200 de metri pătraţi. De asemenea, au fost degradate instalaţiile electrice şi de cablu TV şi trei contoare de gaze naturale.

Conform reprezentanţilor ISU Vaslui, cauza de izbucnire a incendiului a fost acţiunea intenţionată a unei persoane, o femeie cu probleme psihice care locuia în bloc și care a dat foc la mai multe haine pe casa scării. Femeii îi amenințase pe vecini în trecut că le dă foc.
Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz şi urmează să stabilească împrejurările producerii evenimentului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.