Tănăr din Pungești, fără permis, dar cu alcool „la bord”

Polițiștii vasluieni au reținut un tânăr de 23 de ani, din comuna Pungești, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. În schimb, acesta avea „la bord” o alcoolemie de 0.79 mg/l alcool.

Pe 30 ianuarie 2023, la ora 20:30, polițiștii de al Secția 1 de Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ159, în localitatea Armășoaia, comuna Pungești, au oprit în trafic pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un tânăr de 23 de ani.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Dar, mai mult, emana halenă alcoolică. Așa că a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat să-i fie recoltate aceste probe.

A doua zi, 31 ianuarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. El urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.