Aquavas Vaslui, investiții de 226 milioane de euro în următorii ani

În câțiva ani, 47 de UAT-uri din județ, însumând peste 100.000 de locuitori, vor fi racordate la rețelele publice de apă și canalizare a județului. Proiectul, care va fi implementat în două etape de către Aquavas SA Vaslui, are o valoare de circa 226 milioane de euro din fonduri europene. În prima etapă, finanțată prin POIM 2014–2020, vor fi realizate investiții la sistemele de alimentare cu apă Vaslui, Huși, Codăești, Rebricea și Miclești, respectiv la sistemele de colectare și tratare a apei uzate din Cluster Vaslui (aglomerările Vaslui și Văleni), Cluster Huși (aglomerările Lunca Banului și Huși) și aglomerarea Negrești.

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Vaslui au anunțat că, pe 23 decembrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui, perioada 2014-2020” cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Potrivit ministrului Marcel Boloș, prin această finanțare, 47 de localități din județul Vaslui vor avea parte de investiții în rețeaua de apă și canalizare, care vor îmbunătăți calitatea vieții pentru 100.000 de cetățeni.

„În valoare de 226 milioane de euro, Aquavas SA Vaslui va implementa un proiect etapizat, în intervalul a două perioade de programare. Astfel, prin etapa I (aferentă perioadei de programare 2014 – 2020) se vor implementa parțial indicatorii și obiectivele proiectului, iar prin implementarea etapei II (aferentă perioadei de programare 2021 – 2027) se vor atinge indicatorii și obiectivele întregului proiect. Investițiile în alimentare vor cuprinde 47 de localități și se vor realiza în două etape: • Etapa I (Programul Operațional Infrastructură Mare 2014–2020): sistemele de alimentare cu apă Vaslui, Huși, Codăești, Rebricea și Miclesti; • Etapa II (Programul Dezvoltare Durabilă 2021–2027): sistemele de alimentare cu apă Vaslui, Huși, Codăești, Rebricea, Bârlad, Murgeni, Bogdănești, Dinga Rădești, Berezeni, Dodești, Alexandru Vlahuță, Iana, Bogdana și Perieni”, au precizat oficialii MIPE.

În ceea ce privește investițiile în colectarea și tratarea apei uzate, acestea vor cuprinde 21 de localități și se vor realiza în două etape: • Etapa I (Programul Operațional Infrastructură Mare 2014–2020):): Cluster Vaslui (aglomerările Vaslui și Văleni), Cluster Huși (aglomerările Lunca Banului și Huși) și aglomerarea Negrești; • Etapa II (Programul Dezvoltare Durabilă 2021–2027): Cluster Vaslui (aglomerarea Vaslui), aglomerarea Dumești, Cluster Bârlad (aglomerările Bârlad, Zorleni, Popeni), Cluster Berezeni (aglomerările Berezeni, Fălciu, Vetrișoaia) aglomerarea Iana și aglomerarea Perieni.

„Astfel, proiectul va aduce îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare pentru aproximativ 100.000 de cetățeni din localitățile din județul Vaslui incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante. Gradul de conectare și conformare al populației la servicii de alimentare cu apă va crește de la 31,4%,înainte de proiect, la 77,1%, după Etapa I POIM, respectiv 99,9% după finalizarea proiectului”, au mai menționat reprezentanții ministerului.

1 COMENTARIU

  1. Rugam pe sefiiii din Consiliul Judetean Vaslui platiti foarte bine din bani nostri publici sa asfalteze drumurile judetene DJ 242 C si DJ 242 G din comuna Vinderei. Cei din judetul Galati au asfaltat, la ei cum se poate iar la noi se gasesc motive de amanare de la an la an , bani de la guvern vin pentru fiecare judet. Daca nu sunteti in stare atunci lasati locurile pentru TINERI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.