Temperaturile extrem de ridicate și perioada prelungită în care fenomenele meteo extreme asociate se manifestă la nivelul județului Vaslui țin autoritățile în alertă. Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al Județului Vaslui, deși pe ordinea de zi nu a fost un punct referitor la aceste aspecte, subprefectul Dorin Apostu a profitat de prezența în sală a reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, respectiv Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vaslui, și le-a cerut vigilență sporită, dar și măsuri concrete în ce privește respectarea regulilor de păstrare și depozitare a alimentelor perisabile.
„Dată fiind perioada prelungită de caniculă, le-am sugerat conducerilor celor două instituții, Direcția Sanitar-Veterinară și Protecția Consumatorilor, să își sporească atenția atunci când vine vorba de modul de păstrare și depozitare, precum și respectarea lanțului frigorific în ce privește produsele alimentare perisabile. Dincolo de activitățile curente ale instituțiilor, cred că un grad sporit de atenție, de la producere, transport, depozitare și, mai departe, la comercializare, este bine venit. Am cerut măsuri concrete, iar asta presupune o prezență mai mare a autorităților în zonele de competență. Date fiind temperaturile zilnice, păstrarea stării de sănătate a populației este cu atât mai importantă”, a declarat Dorin Apostu, subprefectul județului Vaslui.