Subprefectul Dorin Apostu, după patru luni de mandat: „Bârladul rămâne în inima mea!”

După patru luni în funcția de subprefect al județului Vaslui, Dorin Apostu recunoaște deschis că, în ciuda atribuțiilor „județene”, problemele Bârladului ocupă în continuare un loc privilegiat și în agenda profesională, și în cea afectivă. Supervizarea activității serviciilor din subordinea Prefecturii, audiențele și problemele cotidiene nu l-au împiedicat pe fostul viceprimar al Bârladului să participe activ la evenimentele cheie care au avut loc, în aceste patru luni, în „orașul rulmenților”.

„Nu mă atrage în mod deosebit ideea de a-mi face un raport de activitate clasic. Activitatea mea, ca de altfel a tuturor colegilor din Prefectura Vaslui, este una transparentă; suntem ușor de găsit, suntem permanent prezenți și în dialog constant cu oamenii – și nu mă refer doar la programul de audiențe, formula consacrată prin care orice cetățean poate interacționa cu noi. De altfel, ușa mea este mereu deschisă”, spune Dorin Apostu.

Încă „tânăr” în funcție, subprefectul supervizează direct activitatea unor servicii cheie din subordinea Prefecturii, Permisele și Înmatriculările Auto și Pașapoartele. „Cu privire la acest din urmă serviciu, vă pot spune că au fost făcute toate demersurile necesare astfel încât, în scurt timp, să redeschidem punctul de lucru de la Bârlad. Acest subiect apare frecvent în dialogul cu cetățenii, iar redeschiderea biroului de la Bârlad va duce la o reducere a presiunii pe lucrătorii de acolo și, în scurt timp, la fluidizarea eliberării documentelor”, explică subprefectul.

În tot acest timp, Dorin Apostu a rămas o prezență activă în viața Bârladului, el participând și chiar implicându-se în organizarea unor evenimente semnificative pentru municipiul ale cărui treburi le-a gestionat în calitate de viceprimar. „Am fost foarte mulțumit să văd că Zilele Culturale ale Bârladului, o carte de vizită cu care ne mândrim de ani și ani de zile, în 2022, au adus „recuperarea”, dacă pot spune așa, unui monument de arhitectură emblematic pentru orașul nostru, Casa Sturdza”, și reintroducerea lui în circuitul muzeal. De asemenea, un alt moment emoționant în plan personal a fost participarea la festivitatea organizată pentru absolvenții din promoția 2022 a Liceului „Mihai Eminescu”, unde, pentru câțiva ani, am fost profesor. Însă, ca fost sportiv de performanță, ca om care a iubit și iubește sportul cu balonul oval, cea mai emoționantă manifestare la care am participat a fost Gala vechilor glorii ale rugby-ului bârlădean. Pentru mine, a fost și un moment al adevărului: am subliniat, în scurta mea intervenție, meritul esențial pe care l-a avut domnul Constantin Constantinescu, fostul primar al orașului, în dăinuirea acestui sport de tradiție în Bârlad”, a mai spus Dorin Apostu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.