Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși își promovează oferta educațională în mediul rural

Sub deviza „Educația înseamnă putere, știința reprezintă libertate!”, profesorii Odaie Veta, Spînișteanu Iulian și Macarie Gheorghe, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși au pornit, împreună cu reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui, într-o acțiune de promovare a colegiului în localitățile Valea Grecului, Epureni, Arsura și Râșești.

Colegiul Agricol Huși, sprijinit financiar în ultimii ani și de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nu este doar o Școală de viticultură, ci și un centru puternic, care înscrie elevi în domenii precum agricultură, industrie alimentară, protecția mediului, mecanică sau economic și derulează numeroase proiecte pe teme de educație antreprenorială și agricolă.

Activitatea educațională se desfășoară în cele 32 de săli de clasă și 8 laboratoare, iar pentru lucrările practice, Colegiul agricol are la dispoziție 26 de ha de vie și 2 ha de livadă. În sprijinul viitorilor elevi, Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” oferă 6 tipuri de burse școlare, cazare în internatul școlii și 200 de locuri la cantină.

În urma campaniei de promovare, elevii, părinţii şi chiar profesorii au aflat informaţii legate de ceea ce înseamnă un liceu cu specific agricol şi care ar putea fi beneficiile înscrierii unui elev la o astfel de instituţie de profil. „Ne dorim ca liceul nostru să atragă elevi cu vocație și potențial, iar tinerii să înceapă să aleagă liceele agricole în cunoștință de cauză, aflând și înțelegând oportunitățile de carieră și de dezvoltare de afaceri în domeniul agricol”, a declarat prof. Mirela Dinu, directoarea Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huși.

 Inginerul Gigel Crudu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județene Vaslui, le-a vorbit elevilor despre importanța și funcțiile agriculturii în contextul actual, dar și despre faptul că munca şi seriozitatea rămân singurele căi de progress. „Agricultura reprezintă una din ramurile de mare importanţă ale economiei noastre naționale, iar ultimii ani au adus transformări fundamentale în structura agrară, în baza tehnico-materială, în organizarea exploataţiilor agricole, transformări care au permis practicarea unei agriculturi moderne. Mediul rural a oferit și oferă viitori adulţi valoroşi pentru societate, astfel că vă încurajez să puneți mare accent pe practică, să participați la activități și proiecte din cele mai diverse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.