Canotoarea Ana Maria Matran, noua campioană europeană la U19

Pentru al doilea an consecutiv, Ana Maria Matran, canotoarea de numai 18 ani, din Huși, a reușit să cucerească titlul continental la Campionatul European Under 19. După o cursă dificilă, sportiva a câștigat aurul european la Varese, Italia, în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei colege din țară.

Între 21-22 mai, lacul Varese din Nordul regiunii Lombardia (Italia) a găzduit prima competiție internațională majoră din sezonul pe apă 2022, din calendarul Federației Române de Canotaj. Este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Juniori, adresat sportivilor care împlinesc cel mult 19 ani în decembrie, la care au luat parte aproape 400 de canotori din 29 de țări. România a participat cu 11 echipaje, care au concurat în tot atâtea probe. În final, canotorii români au cucerit cinci medalii (trei de aur, una de argint și una de bronz).

Județul Vaslui a fost reprezentat de două canotoare, ambele fiind legitimate la CSM Călărași. Prima este Ana Maria Matran (18 ani), născută pe 15 februarie 2004, în Huși, care a concurat în proba de patru vâsle feminin (JW4x), alături de alte trei canotoare din țară, în speță Andreea Todirica, Iulia Valentina Nedelcu și Delia Mirabela Gradinaciuc. În ciuda concurenței foarte mari, la această probă fiind înscrise 12 echipaje (Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Elveția și Ucraina), fetele din această barcă s-au clasat pe primul loc la runda de calificări de sâmbătă, astfel că au fost propulsate direct în Finala A.

Cele patru adolescente au făcut un concurs excelent și în Finala A, programată pentru duminică, de la ora 15.00, reușind să treacă tot primele linia de sosire și cucerind astfel medalia de aur și titlul de campioane europene de junioare cu timpul de 06:31.58. Au fost urmate de ambarcațiunile Poloniei (timp 06:31.76 – argint), Franței (timp 06:40.29 – bronz), Cehiei (timp 06:43.64), Elveției (timp 06:49.70) și Greciei (timp 07:19.44).

Sportiva și-a păstrat, astfel, titlul cucerit în 2021, la Campionatul European de Juniori, desfășurat între 9-10 octombrie, la Munchen (Germania). Atunci, a făcut echipă cu canotoarele Andreea-Fabiola Iorgovan, Diana-Ionela Petian și Elena-Diana Suta.

A doua reprezentantă a județului este Bianca Camelia Ifteni (15 ani), născută pe 6 octombrie 2006, în comuna Pădureni. Aceasta a concurat în proba de simplu vâsle feminin (JW1x). Din păcate, deși a reușit să acceadă în Finala A după runda de recalificări de sâmbătă (de pe locul trei), lupta pentru podium a fost foarte strânsă, sportiva noastră ieșind pe locul șase, după echipajele Greciei, Italiei, Elveției, Sloveniei și Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.