Viceprimarul Lucian Braniște: „Natura trebuie integrată inteligent în zonele urbane”…

… iar la Vaslui acest lucru se întâmplă! Primăria municipiului Vaslui, prin operatorul de servicii Goscom Vaslui SA, a plantat și anul acesta un număr de aproximativ 150 de arbori ornamentali din diferite specii – tei, cireș japonez, platan, molid argintiu, mesteacăn -, arbori care vor aduce un plus de frumusețe orașului, dar, și mai important, vor oferi și un mediu de viață sănătos.

Inginerul silvic Lucian Braniște, viceprimarul municipiului Vaslui, a subliniat că se poate lega acțiunea de plantare a Primăriei municipiului Vaslui de cea derulată la nivel național, care se desfășoară anual, în perioada 15 martie – 15 aprilie, sub egida „Luna plantării arborilor”. „Concluzia este una simplă: și în acest an ne-am conformat acestui tip de eveniment și s-au plantat arbori. Ne propunem ca și pe viitor să realizăm astfel de acțiuni, chiar unele mai ample și de impact în zonele deficitare, prin lucrări de plantare integrală ale unor suprafețe de teren, nu doar înlocuirea arborilor care reprezintă pericol”, a scris viceprimarul Lucian Braniște în mediul online.

Tot el a precizat că au fost și tăiați aproximativ 20 de arbori, bătrâni și bolnavi, care puneau în pericol siguranța cetățenilor municipiului, lucru dovedit și printr-o serie de evenimente neplăcute cauzate de fenomene meteo chiar în cursul acestui an. „Acest lucru a fost realizat, bineînțeles, cu acordul Gărzii de Mediu Vaslui și a instituțiilor abilitate în acest sens, după o evaluare corectă a stării de vegetație a arborilor vizați. Tot în urma solicitărilor venite de la populație, cetățeni ai municipiului nostru, s-au efectuat și lucrări de toaletare sau elagaj asupra arborilor care afectau, prin crengile din coronament, locuințele și iluminatul pietonal sau stradal. Natura trebuie integrată inteligent în zonele urbane, siguranța fiind la egalitate cu crearea unui mediu sănătos, cu aer curat și nepoluat”, a conchis viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Braniște.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.