Proiectul ”Grădina cu vise colorate”, lansat cu o conferință

0
757

Asociaţia Mouseion Bârlad, în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Vaslui, Asociația Myosotis România și Centrul de Terapie Tiama Bârlad, vă invită la activitatea de lansare a proiectului cultural „Grădina cu vise colorate”, ce va avea loc marți, 7 septembrie, ora 11:00, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” Bârlad.

Proiectul implementat de Asociația Mouseion Bârlad își propune să contribuie la procesul de integrare socială și culturală a copiilor cu dizabilități din județul Vaslui, cu scopul de a îmbunătăţi și de a înfrumuseța viaţa acestor grupuri vulnerabile prin activități culturale diverse. Pe lângă acest aspect, proiectul urmărește sensibilizarea locuitorilor județului Vaslui, prin conștientizarea complexității problemelor cu care se confruntă copiii cu anumite deficiențe în viața de zi cu zi și acceptarea acestora în societate și în actul cultural.

Activitatea de deschidere a proiectului va fi succedată de o conferință cu tematica „Integrarea socială și culturală a copiilor cu dizabilități”, la care vor participa mai mulți reprezentanți și specialiști ai instituțiilor colaboratoare. În cadrul conferinței vor fi abordate mai multe subiecte de interes general și particular, cum ar fi Nevoile copiilor cu dizabilități, Stimularea și dezvoltarea senzorială, Terapia prin natură ș.a., privite de specialiști ca intervenții extrem de necesare în procesul de reabilitare psihosocială a copiilor cu cerințe speciale.

Accesul publicului este gratuit, cu respectarea normelor de siguranță sanitară.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Valentina Mureșan, manager proiect,  telefon 0772126145;  e-mail: valentinafornea30@gmail.com.

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.