Turneul Bucovinei, un nou succes pentru padbol în România. Urmează Bârladul!

0
848

Jucători de padbol din toată țara au pornit spre plaiurile Bucovinei, pentru a lua parte, în weekedul 8-9 mai, la Turneul Bucovinei, turneu ce deschide oficial circuitul Romanian Padbol Tour 2021, aflat deja la cea de-a doua ediție. Turneul a fost organizat de către baza sportivă Campo di Medici Rădauți, sub tutela Asociației Române de Padbol, și reprezintă un nou succes pentru comunitatea Padbol din România. Cele 16 echipe participante au reprezentat cluburi din București, Craiova, Giurgiu, Târgoviște, Cugir, Cluj, Bârlad, Galați, Rădăuți și Gura Humorului.

Atât la deschiderea oficială a turneului, cât și la festivitatea de premiere, au fost prezenți primarul și viceprimarul Municipiului Radăuți, precum și administratorii  Bazei Sportive Campo di Medici.

Președinta Asociației Române de Padbol, Elisabeta Gherghișan, inițiatorul și motorul dezvoltării acestui sport în România, a întâmpinat participanții, dând startul turneelor naționale ale acestui an.

După două zile de confruntări în grupe și sferturi, semifinalele și finalele au fost absolute incendiare, iar finala a fost 100% oltenească. Pe locul întâi s-a clasat echipa formată din Surugiu Olivian (fost fotbalist al Universității Craiova) și Popescu Victoraș, iar pe locul doi echipa formată din Laurențiu Dinuică și Mihai Petre, ambele echipe de la clubul sportiv Flux Arena Craiova. (scor de 6-4, 7-6).  Locurile trei și patru au fost intens disputate de echipele Padbol Giurgiu 1, formată din Vrabie Mugurel și Turnea Gabriel, (locul trei), și echipa Padbol Arena1 din București, compusă din Deaconescu Gabriel și Păciucă Andrei (6-3, 6-3). Toate cele patru echipe s-au aflat deja la cea de a treia participare în cadrul Romanian Padbol Tour.

Primăria Municipiului Rădăuți, Directia Județeana pentru Sport și Tineret, Baza Sportivă Campo di Medici, cât și parteneri precum Atlantis Gold, Petrol Euro Tehnic, Fundația Alexandrion au susținut aceast turneu, premiile oferite de organizatori fiind de 2.000 lei pentru locul 1, 1.300 lei pentru locul 2, 700 lei pentru locul 3 și 400 lei pentru locul 4.

Turneul a fost mediatizat local de postul de televiziune BucovinaTV, care a fost prezent cu un car de transmisiuni pe parcursul ambelor zile competitionale, precum și de Monitorul de Suceava, Radio Top Suceava, și alte publicații locale.

Sunt așteptate cu interes și celelalte turnee ce compun Romanian Padbol Tour 2021, anume Turneul Olteniei (Craiova 17-18 iulie), Turneul Moldovei (Bârlad 21-22 august) și Cupa României (Complex Sportiv Național ”Lia Manoliu București”, 1-2 octombrie). 

Din Bârlad, a participat echipa formată din Florin Chirilă, Pălăduță Ionuț și Stoica Gabriel, deja la a treia participare în cadrul Romanian Padbol Tour, Pălăduță Ionuț având în palmares și o participare la European Padbol Tour, Franța 2019.

Toți  jucătorii Clubului Greenfield Bârlad se pregătesc intens pentru celelalte turnee, iar la Turneul Moldovei, aflat deja la cea de a doua ediție, îi veți putea vedea live în actiune, chiar din tribunele bazei sportive!

Padbolul se poate practica în siguranță in această perioadă, echipele fiind formate din câte doar doi jucători, iar distanțarea se păstrează în mod natural, prin însăși dinamica jocului.

Infrastructura specifică padbolului are un grad ridicat de atractivitate și contribuie la conturarea unei imagini aparte. Padbolul este un element foarte important pentru socializare și pentru relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.