Peste 150 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de jandarmii bârlădeni

Duminică, 29 noiembrie, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Bârlad a depistat pe strada Tecuciului două persoane care încercau să pună în vânzare dintr-o autoutilitară mai multe articole pirotehnice. În urma verificărilor efectuate și în urma controlului autoutilitarei, au fost descoperite aproximativ 16.000 materiale pirotehnice din categoriile F.2 și F.3. Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, însumând aproximativ 150 kg, a fost ridicată în vederea confiscării și predată poliției municipiului Bârlad pentru continuarea cercetărilor. Pentru prevenirea implicării în evenimente negative cauzate de folosirea materialelor pirotehnice, jandarmii vasluieni, aduc la cunoștința cetățenilor următoarele:

– orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

– este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2.

– comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

„Fiți precauți! Atenție la obiectele pirotehnice! Chiar dacă unele dintre acestea sunt de dimensiuni mici pot fi periculoase și pot cauza răni!”, atrag atenția jandarmii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.