Județul Vaslui are doi experți medicali din Bârlad și șapte din Vaslui

Chiar dacă rămân în continuare tot nouă experți medicali la nivelul județului, respectiv doi din Bârlad și șapte din Vaslui, Ministerul Sănătății a actualizat lista aprobată în 2006, înlocuind o parte din medici. Motivul: un pediatru a decedat, un chirurg s-a pensionat, un ginecolog a fost condamnat etc.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru privind modificarea Listei naționale a experților medicali, aprobată prin Ordinul ministrului Sănătății Publice nr. 1.344 din 30 noiembrie 2006. Concret, actul normativ stabilește o nouă componență a experților medicali sau o modifică pe cea în vigoare până acum la nivelul județelor Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Vrancea, Vaslui și a municipiului București.

Potrivit referatului de aprobare atașat, actualizarea listelor cu experți din cele 35 de județe și din capitală a fost motivată de faptul că, față de listele inițiale aprobate în 2006 și cele actualizate doar până în 2011, unii medici au murit, s-au pensionat, au plecat în străinătate, etc.

Așa cum se arată în Ordinul nr. 1.344 / 2006, experții medicali incluși pe această listă sunt consultați în toate cazurile în care comisiile de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis de la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene și din București sunt sesizate în legătură cu săvârșirea unor acte de malpraxis în exercitarea unor activități de prevenție, diagnostic și tratament.

În județul nostru, lista cuprinde nouă experți medicali, dintre care doi din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, șase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui și unul din cadrul unui cabinet medical individual din Vaslui. Aceștia sunt:

• dr. Aurelia-Olimp Străulea (specialitate Psihiatrie, spital Vaslui, a înlocuit-o pe dr. Elena Violeta Cotae);

• dr. Lelia Croitoru (specialitate Neurologie, spital Vaslui);

• dr. Marinela-Diana Dumbravă (specialitate Cardiologie, spital Bârlad, l-a înlocuit pe dr. Gheorghe Dascălu);

• dr. Camelia Bursuc (specialitate Medicină Internă, spital Vaslui, l-a înlocuit pe dr. Aurel Dorin Gabureac);

• dr. Alina-Elena Mărginean (specialitate Chirurgie Pediatrică, spital Vaslui, l-a înlocuit pe dr. Augustin Ilieș – decedat în 2015);

• dr. Sorin Moldoveanu (specialitate Medicină Legală, spital Vaslui);

• dr. Artur Tornea (specialitate Obstetrică-Ginecologie, spital Bârlad, a înlocuit-o pe dr. Gabriela Rusu – condamnată pentru abuz în serviciu);

• dr. Ionel-Cristinel Grecu (specialitate Medicină de Familie, cabinet medical individual Vaslui, a înlocuit-o pe dr. Elena Violeta Stoica);

• dr. Emanuel-Mihai Toma (specialitate Chirurgie Generală, spital Vaslui, l-a înlocuit pe dr. Dan Mircea Zavate).

Proiectul de ordin de ministru se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății până pe data de 27 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.