Elevă de clasa a VI-a, onorată că învață la Școala „Episcop Antonovici” Bârlad

• O elevă de gimnaziu din Bârlad, care învață la Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, a făcut o adevărată declarație de dragoste instituției de învățământ pe care o frecventează. Într-o postare publicată pe pagina de socializare a școlii, eleva se declară bucuroasă și mândră să învețe acolo.

Pentru a marca 50 de ani de la înființarea școlii, dar și pentru a-și sărbători patronul spiritual, în speță Episcopul Iacov Antonovici, născut pe 18 noiembrie 1856 și decedat pe 31 decembrie 1931, conducerea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad a făcut publice pe pagina oficială de socializare a instituției școlare mai multe mesaje scrise ori filmate de elevi, prin care aceștia spuneau câteva cuvinte despre școală. Printre postări, regăsim și cântece interpretate de elevii școlii, dar și desene / picturi realizate de aceștia, în care subiectul lucrărilor este tot unitatea școlară, ce a marcat „Zilele școlii”.

Unul dintre mesaje, aparținându-i Mariei Buhuș, elevă în clasa a VI-a, și postat pe data de 20 noiembrie, a adunat zeci de aprecieri de la internauții care au fost impresionați de afecțiunea manifestată față de colegii de clasă, colectivul de cadre didactice și școala în întregul ei.

„A fi elev al Școlii Gimnaziale «Episcop Iacov Antonovici» este o onoare, o bucurie! Îmi place această școală, nu pentru că ea este frumoasă la exterior, ci pentru că ea este frumoasă și la «interior». Și când spun interior, mă refer atât la cadrele didactice, cât și la colegii mei. Cred și simt că școala în sine și, totodată, cadrele didactice se adaptează, se mulează după noi, elevii, având arta de a ne învăța să studiem cu răbdare și de a ne dezvolta frumos și eficient, astfel încât să ne atingem potențialul creator. Consider că școala noastră este o școală care răspunde noilor provocări ale învățământului modern, care nu mă învață doar cunoștințe generale, ci mai ales mă pregătește pentru că eu – elevul de azi, să devin adultul responsabil de mâine. Să fiu elev al acestei școli este, pentru mine, și o împlinire, pentru că mă învață cum să gândesc, cum să mă comport, cum să progresez astfel încât să devin, eu însămi, capabilă de a face lucruri minunate. O să închei cu o maximă scrisă de Nicolae Iorga, ce cred că reflectă foarte bine școala la care eu învăț: «Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate a învăța”. Mulțumesc din suflet școlii mele”, este mesajul Mariei Buhuș, elevă în clasa a VI-a.

50 de ani de excelență

„În cei 50 de ani de la înființare, Școala «Episcop Iacov Antonovici» Bârlad, cunoscută ca «Școala nr. 8», s-a bucurat de renume, renume construit de elevi și dascăli extraordinari, prin muncă, seriozitate și perseverență. Dăruirea, spiritul competitiv, disciplina, dragostea față de elevi au stat la baza rezultatelor care au plasat școala în rândul școlilor de elită din județ. Cei peste 7.000 de absolvenți au dus mai departe, cu mândrie, numele școlii, în țară și în lume, ca oameni demni, cu o educație solidă, făcând cinste dascălilor care i-au format. În cele cinci decenii, presărate de spirit competitiv și de devotament pentru lăcașul de cultură, elevii noștri au obținut rezultate meritorii la concursuri, olimpiade și examene.

La ceas aniversar, se cuvine să ne aducem aminte cu respect și recunoștință de oamenii care au făcut cinste numelui de dascăl și să-i felicităm pe cei care, astăzi, continuă tradiția și mențin procesul instructiv-educativ la standarde înalte, pentru a oferi elevilor o școală în care se formează oameni și se modelează caractere. Privind cu reverență spre trecut și cu încredere spre ziua de mâine, în calitate de directori ai școlii, le mulțumim deopotrivă dascălilor, elevilor și părinților care, umăr la umăr, au participat activ, de-a lungul timpului, la îndeplinirea misiunii școlii noastre”, este mesajul semnat de directorii Mariana Balan și Georgel Bradu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.