Primăria Vaslui caută tablete!

• Primăria municipiului Vaslui speră să achiziționeze cât de curând 2.460 de tablete școlare necesare studiului on-line pentru elevii care nu au posibilități financiare pentru a-și achiziționa un astfel de echipament. Procedura de licitație deschisă accelerată deschisă de municipalitate are drept termen final de depunere a ofertelor 5 octombrie, însă concurența pentru achiziționarea de astfel de tablete școlare este acerbă, pe SEAP, doar în această lună, fiind lansate nu mai puțin de 23 de astfel de achiziții publice.

În chiar prima zi de școală, Primăria municipiului Vaslui a postat pe site-ul specializat SEAP anunțul de participare în vederea achiziției a 2.460 de „„Echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar cu conexiune la internet necesare facilitării activităților didactice în mediul on-line în cadrul Municipiului Vaslui” pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus SARS-CoV-2 în contextul crizei pandemice și pentru a crea condițiile necesare desfășurării în bune condiții a procesului educațional prin dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line”, așa cum este denumirea contractului de achiziție. Suma pusă „la bătaie” este de 1.992.600 lei, ceea ce înseamnă un preț propus de 810 lei/bucată, banii fiind alocați de la bugetul local, după ce, la sfârșitul lunii trecut, consilierii municipali au fost de acord cu o rectificare bugetară în acest sens. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate/preț al echipamentelor, iar termenul final de depunere a ofertelor este 5 octombrie, ora 15.00.

Trebuie spus că cererea de astfel de tablete colare este foarte mare la nivel național, doar în această lună, pe SEAP, fiind deschise nu mai puțin de 23 de proceduri de achiziție publică având ca obiect astfel de echipamente, între care și licitația masivă organizată de Ministerul Educației pentru achiziția a nu mai puțin de 167.000 de tablete, inclusiv cele care ar trebui să ajungă la copiii fără posibilități financiare din județul Vaslui. Între cele 23 de proceduri se află și cea deschisă de comuna Vetrișoaia, care dorește să achiziționeze 266 de astfel de tablete, suma alocată în acest scop fiind de 216 mii lei.

Cât privește municipalitatea vasluiană, grija pentru a oferi elevilor condiții de a învăță în siguranță nu se rezumă doar la achiziția de tablete școlare pentru cei care vor trebui să urmeze cursuri on-line, dat fiind scenariul galben sub care funcționează în această perioadă aproape toate unitățile de învățământ din oraș. Pe lângă alocarea de sume importante pentru achiziția de materiale dezinfectante și alte produse necesare dezinfecției spațiilor din creșe, grădinițe, școli ori licee, sau a celor destinate marcării și promovării menținerii distanței fizice între participanții la procesul educațional, primarul Vasile Pavăl a alocat de la bugetul local, prin dispoziție, suma de 1,5 milioane lei pentru achiziționarea de măști de protecție pentru elevi și cadre didactice. Primarul Pavăl a fost nevoit să recurgă la această modalitate de alocare de fonduri de la bugetul local după ce guvernanții au lăsat grija achiziției unor astfel de echipamente de protecție sanitară strict în grija autorităților publice locale, deși inițial se anunțase că ele vor fi achiziționate cu fonduri de la bugetul de stat, însă licitațiile organizate în acest scop au eșuat. Dispoziția în cauză, emisă pe 1 septembrie va fi supusă consilierilor municipali, spre validare, la proxima ședință a CL Vaslui, programată pentru 24 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.