Infracțiuni la regimul circulației rutiere

• Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

Pe 12 septembrie, la ora 23.05, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, însoțiți de către un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 33, pe raza localității Stănilești, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 42 de ani, din comuna Pădureni. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Pe 13 septembrie, ora 8.45, polițiști rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Pavel Tacu, din municipiul Huși, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate (Bulgaria), condus de către un bărbat de 38 de ani, din Huși. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu la intersecția drumului european DE 581 cu drumul județean DJ243A, pe raza localității Tutova, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de către un bărbat de 39 de ani, din Pogonești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că permisul de conducere prezentat de bărbat este valabil doar pe teritoriul statului britanic. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Pe 14 septembrie, la ora 00.25, polițiști din cadrul Biroului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și un polițist local, aflați în exercitarea atribuțiilor pe raza localității Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de către un bărbat de 32 de ani, din comuna Văleni. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la Spitalul Județean Vaslui în vederea recoltării de probe biologice. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În aceeași zi, la ora 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor pe un drum public de pe raza localității Popeni, comuna Zorleni, au oprit în trafic, pentru control, un moped de tip motoscuter, neînmatriculat, condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Zorleni. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul condus nu era înregistrat conform prevederilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Pe 15 septembrie, polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 43 de ani, din Bârlad. Acesta a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile Republicii Moldova. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu figurează ca titular al unui permis de conducere eliberat de autoritățile Republicii Moldova, pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,”uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.