Primele sentințe definitive pentru romii care au atacat cu pietre o mașină a jandarmilor

• Judecătorii Curții de Apel Iași au majorat, de la 60 la 90 de zile, perioada de prestare de muncă neremunerată la care două femei, membre a unei familii de romi din Bârlad care, în luna august a anului trecut, au atacat cu pietre mașina jandarmilor chemați să intervină în scandalul pe care tot ei îl provocaseră. Pedeapsa principală, de 1 an de închisoare cu suspendarea executării, a răms neschimbată. Pentru restul scandalagiilor, procesul în care sunt acuzați de ultraj și distrugere este încă pe rolul Judecătoriei Bârlad.

Pe 15 august, 2019, era solicitată prin 112 intervenția forțelor de ordine pentru aplanarea unui scandal în familia Paiu, din Bârlad. La vederea patrulei de jandarmi, ambele părți „combatante” ale familiei Paiu s-au unit și au început să atace cu pietre, lemne și sticle, pe care le aruncau în jandarmi și în autospeciala de intervenție. Scandalagiii, trei bărbați, între care doi minori, și două femei, au fost cu greu potoliți și au fost duși la sediul Poliției Bârlad, unde li s-au întocmit documente pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj. Ulterior, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor bârlădeni, care au decis apoi disjungerea cauzei, femeile fiind judecate separat, iar bărbații, care aveau și alte antecedente penale, au făcut obiectul unui alt dosar. Acest din urmă dosar se află încă pe rolul Judecătoriei Bârlad, suferind mai multe amânări nu doar din cauza stării de urgență apărută ca urmare a epidemiei de Coronavirus, perioadă în care toate cazurile din instanțe au fost suspendate, dar și pentru lipsa unuia dintre inculpați, Alex Costel Paiu, aflat deja după gratii, în Penitenciarul pentru minori Tichilești, urmare a unei condamnări primite pentru tâlhărie. Trebuie spus că și celălalt minor inculpat în dosarul de ultraj, Costel Paiu, tocmai ce a primit o condamnare definitivă la doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, tot pentru tâlhărie, după ce, în luna februarie, după ce a urmărit un bătrân în vârstă de 70 de ani, l-a atacat în scara unui bloc, unde l-a deposedat de telefonul mobil și cei 30 de lei pe care victima îi avea la ea.

Cât privește cele două femei inculpate pentru ultraj, ele au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, și efectuarea a câte 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Cele două femei, care nu au muncit o zi în viața lor, au contestat sentința Judecătoriei Bârlad, însă, în loc de o reducere a pedepsei, Curtea de Apel Iași a decis, la solicitarea procurorilor, majorarea la 90 de zile a perioadei de prestare de muncă neremunerată pentru fiecare dintre cele două inculpate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.