Anul acesta, bâlciul iese din discuție!

Reprezentanții Primăriei Vaslui spun că este de la sine înțeles că bâlciul anual, care are loc la Vaslui la începutul lunii septembrie, nu va mai fi organizat în acest an. Nici nu poate fi vorba despre asemenea activități în Vaslui, un oraș care cunoaște în prezent o creștere accentuată a cazurilor de Covid-19.

În perioada 1 – 8 septembrie, în municipiul Vaslui, printr-o tradiție care merge cu mult înainte de 1989, avea loc bâlciul anual. Evenimentul aduna mii de vasluieni din oraș și localitățile înconjurătoare. Anul acesta însă, în condițiile răspândirii infecțiilor cu Covid-19 și a restrângerii activităților cu public la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, reprezentații municipalității spune că nici nu poate fi vorba despre organizarea unui asemenea eveniment la marginea orașului, așa cum avea loc până acum.

„Contextul este acela care ne obligă să luăm măsuri pentru a preveni răspândirea infectărilor cu Covid-19. Așa cum ne-am impus să renunțăm la numeroase activități cu publicul în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, în mod sigur trebuie să renunțăm la organizarea acestui eveniment. {ansele ca până la 15 august să se intre într-o normalitate sunt mici, deci și pentru desfășurarea bâlciului”, a declarat Gianina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui.

Cu o tradiție de zeci de ani, bâlciul de la Vaslui i-a împărțit pe vasluieni în două mari categorii: cei care îl iubeau și cei care îl urau. Pentru ultimii, bâlciul înseamna kitsch și gălăgie, pentru primii motive de bucurie. Comercianții au fost întotdeauna cei mai încântați, pentru că puteau realiza profituri serioase. La bâlci, vasluienii găseau de toate: de la icoane și obiecte religioase, până la ceaune și haine de blană. Cele mai mari vânzări le înregistrau proprietarii teraselor și ai caruselelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.