Primăria își reafirmă sprijinul solid și constant pentru sportul vasluian

• Trei cluburi sportive vasluiene vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă oferită de municipalitate, bani cu care acestea vor putea organiza sau participa la diverse competiții sportive. Cât privește Clubul Sportiv Municipal, finanțat de Primăria Vaslui, acesta va funcționa cu 3 ramuri sportive, pe lângă secțiile de fotbal și handbal, fiind legitimate primele 7 speranțe la secția de atletism. “Cât privește fotbalul, din păcate, campionatul a fost înghețat din cauza pandemiei de Coronavius, astfel că va trebui să reluăm eforturile de promovare în eșaloanele superioare, din toamnă”, a declarat primarul Vasile Pavăl, care, totodată, a anunțat că se caută modalitățile legale pentru reluarea activităților și competițiilor sportive, și redeschiderea tuturor terenurilor de sport din oraș, inclusiv a celor din cadrul unităților de învățământ. “Vasluienii sunt dornici de mișcare, iar noi trebuie să le oferim posibilitatea de a o face”, a subliniat primarul Pavăl.

Primăria municipiului Vaslui a anunțat asociațiile sportive care au reușit să acceseze în acest an fonduri nerambursabile, în urma evaluării proiectelor depuse în cadrul “Programului pentru finanțarea nerambursabilă a activităților non-profit de interes general pentru anul 2020 – domeniul sport” – etapa a II-a. Cea mai importantă finanțare, de 86.229 lei, a obținut-o CS ACS Real Junior, în timp ce CS Karate Kensei va primi 40.66 lei, iar CS Inter-Sport Vaslui, 26.555 lei. Sumele acordate de municipalitate reprezintă o contribuție de până la 90% din necesarul implementării proiectelor depuse, respectiv în vederea organizării sau participării la compeții sportive, restul urmând a fi asigurat, de către cluburile respective, din surse proprii.

Trebuie spus că, în acest an, domeniul sport va beneficia, de la bugetul local, de o finanțare nerambursabilă totală de 700.000 lei, asta după ce consilierii municipali au propus și apoi aprobat în unanimitatea majorarea cu 100.000 de lei a alocării inițiale. În afara finanțării alocate în această a doua etapă celor 3 cluburi, alte 8 cluburi, CS Liga de Est, ACS Scorpions MMA, CS Sporting Juniorul, Asociația Sportivă Fotbal Club Rapid Brodoc, CS Budokan, CS Handbal Kids Joy, CS Sergentul și CS Tornadoo au accesat, în prima etapă, sume cuprinse între 11.676 de lei și 177.295 lei, fonduri nerambursabile oferite de către municipalitatea vasluiană.

Vorbind de sportul vasluian, recent, primarul Vasile Pavăl a anunțat reunirea lotului echipei de handbal CSM, lot care, cel puțin deocamdată, se va pregăti sub comanda antrenorului secund din sezonul trecut, Bogdan Ralea. “Cât privește echipa de fotbal, după cum știți, campionatul a fost suspendat, astfel că va trebui să reluăm eforturile de promovare în ligile superioare, din toamnă. Va trebui să gândim foarte bine strategia, inclusiv în ceea ce privește aducerea de noi jucători, astfel încât să reușim promovarea astfel ca, în 3-4 ani, Vasluiul să aibă din noi echipă de fotbal în eșaloanele superioare”, a declarat primarul Vasile Pavăl. El a anunțat pornirea activității și la cea de-a treia secție, din cele 7 secții preconizate în cadrul CSM Vaslui. Este vorba de secția de atletism, acolo unde au fost legitimați de curând primii 7 tineri sportivi. “Responsabilii din cadrul CSM au fost deja la București, la Federațiile de Fotbal și Atletism, pentru a legitima noii sportivi ai clubului nostru, și sperăm ca, cât de curând, odată cu reluarea competițiilor suspendate din cauza epidemiei de Covid 19, la ele să participe și sportivii vasluieni. Până atunci, noi le oferim toate condițiile pentru o bună pregătire, sperând ca în viitorul cât mai apropiat, să vedem și rezultatele scontate”, a adăugat primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.