Angajat al Penitenciarului Vaslui confirmat cu Covid

• Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Administrația Națională a Penitenciarelor, care a trasnsmis informația, a precizat că nici deținuții, nici ceilalți angajați nu riscă să se fi îmbolnăvit, pentru că angajatul a purtat mereu echipament de protecție.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis ieri că un angajat de la Penitenciarul Vaslui a fost confirmat pozitivi la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.
„Acesta a exercitat atribuții de serviciu atât în sectorul administrativ, cât și în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție”, a transmis ANP printr-un comunicat de presă în care se mai precizează că acesta s-a prezentat la unitate ultima dată pe 23 iunie. „Având în vedere că polițistul de penitenciare a interacționat cu membri din comanda unității, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deținere care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19. Activitățile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administrației Naționale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiții optime, fără disfuncționalități”, a mai arătat ANP.
Cei de la ANP au mai arătat că, din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.