Așteptarea a luat sfârșit: Zoo Bârlad se redeschide!

0
3949

După circa trei luni și jumătate în care a fost închisă publicului, Grădina Zoologică din Bârlad se redeschide, în sfârșit. Evident, atracția principală vor fi cei doi pui de tigru bengalez, albi, achiziționați în februarie, ce nu au apucat să fie încă vizionați de vizitatori.

Reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat astăzi că, începând de marți, 30 iunie, Grădina Zoologică Bârlad își va redeschide porțile pentru public și va funcționa conform programului de vară, respectiv de marți până duminică, între orele 10.00-19.00 (ultimul bilet de intrare eliberat fiind la ora 18.00). Cei care așteaptă de luni bune să vadă ce animale noi au mai fost aduse ori doar să le vadă pe cele deja cunoscute trebuie să știe că prețul biletelor este de 4 lei pentru adulți, respectiv 2 lei pentru copiii de peste 3 ani și grupurile organizate. În cazul copiiilor sub 3 ani, a persoanelor cu dezabilități și a însoțitorilor acestora, nu se va percepe taxă de intrare. Pentru că suntem încă în plină pandemie de COVID-19 și în stare de alertă, reprezentanții primăriei anunță că, până la noi reglementări, publicul vizitator va avea acces, deocamdată, doar la spațiile deschise (pe alei), în timp ce acvariul și locul de joacă vor rămâne în continuare închise.

„Avem și câteva reguli importante: • La intrarea în unitate (zona casierie), vizitatorii sunt rugați să respecte întocmai măsurile de distanțare fizică (minimum 2 metri față de ceilalți vizitatori); • ~n incintă, pe întreg parcursul vizitei, rugăm publicul să păstreze aceeași distanță față de celelalte persoane și față de personalul Grădinii Zoologice, precum și față de volierele cu animalele avute în colecție; • Se interzice intrarea pentru vizitare în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac familiile cu mai mulți copii); • Intrarea și ieșirea din incinta unității se va face pe traseele marcate cu săgeți, cu rugămintea să se respecte aceste marcaje, precum și celelalte indicații și sugestii ale personalului Poliției Locale Bârlad, care va asigura (sâmbăta și duminica) măsurile de ordine și siguranță publică; • În situația în care se va ajunge la restricționarea numărului de vizitatori admiși în incintă, cei aflați la intrare vor fi anunțați că s-a atins numărul maxim permis, urmând să aștepte eliberarea spațiului pentru vizitare”, spun reprezentanții Primăriei Bârlad.

Aceștia anunță că, în funcție de evoluția evenimentelor (dacă numărul cazurilor de COVID-19 va crește simțitor, spre exemplu), programul și condițiile de vizitare pot suferi modificări, ce vor fi aduse la cunoștința vizitatorilor în timp util.

Doi pui de tigru bengalez, vedetele Zoo Bârlad

Dincolo de exemplarele cunoscute deja de bârlădeni, Zoo Bârlad și-a îmbogățit colecția cu doi pui de tigru bengalez, albi, cumpărați în luna februarie. Pentru că, la acel moment, aveau doar trei luni și au fost băgați direct în carantină, pentru a se acomoda cu noul spațiu de locuit și a se imuniza, iar apoi Zoo a fost închisă din cauza pandemiei de COVID-19 și a intrării în stare de urgență, tigrișorii vor putea fi văzuți de copii și adulți deopotrivă abia acum. Cum sunt foarte drăgălași, e limpede că, în foarte scurt timp, cei doi frățiori (un mascul – Taifun și o femelă – Tania) vor deveni preferații vizitatorilor.

Trebuie spus că Bârladul se numără printre puținele orașe din Europa care se pot lăuda cu faptul că dețin exemplare de tigru bengalez, o specie care, în prezent, mai numără doar în jur de 2.500 de exemplare în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.