Trei rugbiști bârlădeni, pregătire pentru meciul România – Spania

În aceste zile are loc cantonamentul organizat de Federația Română de Rugby (FRR) pentru naționala de seniori înaintea celui de-al treilea meci din Rugby Europe Championship 2020, competiție continentală ce se desfășoară până în luna martie, în patru țări europene. Stagiul de pregătire, derulat la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, județul Ilfov, a început pe 15 februarie și se va termina pe 20 februarie. Ulterior, „stejarii” se vor deplasa la Botoșani, unde naționala de seniori a României va disputa pe teren propriu primul meci din cadrul Rugby Europe Championship 2020. Partida este programată pe 22 februarie, când România va întâlni de la ora 15.00 (în direct pe TVR 1), echipa reprezentativă a Spaniei.

În total, pentru pregătirea meciului cu ibericii, staful tehnic a convocat 36 de jucători incluși în lotul lărgit, care activează în campionatul intern, dar și în străinătate. Dintre aceștia, trei sunt bârlădeni legitimați la cluburi din Super Ligă. Este vorba despre Cristi Chirică (22 ani, jucător de linia a III-a la CSM Știința Baia Mare), Gabriel Rupanu (22 ani, mijlocaș la grămadă la Timișoara Saracens) și Robert Neagu (28 ani, aripă la CSA Steaua). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„Ne reunim la Izvorani pentru a începe pregătirea meciului cu Spania. Jucătorii au avut câteva zile libere pentru a se odihni și pentru a reflecta asupra primelor două meciuri pe care le-am disputat în Rugby Europe Championship. Rezultatele cu Georgia și Portugalia sunt dezamăgitoare, dar dacă ar fi să punctăm ceva pozitiv este că am reușit să creștem timpii de joc în atac și în apărare, ceea ce nu s-a reflectat însă pe tabelă. În meciul cu Spania este foarte important să fim capabili, să reușim să transformăm toată această presiune în puncte marcate”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României. 

Ceilalți jucători convocați la acest cantonament sunt de la CSM Știința Baia Mare, Timișoara Saracens, CSA Steaua, Rugby Club Hyères-Carqueiranne-La Crau, CS Dinamo, Agen, Colomiers, ACS Tomitanii, CS Vienne Rugby și Clermont Espoirs. Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din: Andrew Robinson – antrenor principal, Lasha Tavarkiladze – antrenor asistent, Sosene Anesi – antrenor asistent, Florin Tașcă – preparator fizic, Dan Wanya Crângu – doctor, Gheorghe Fotu – kinetoterapeut, Cristian Giumba – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager, Daniel Ene – kitman, Jamie Wilcock, Chris Murell și Thomas Meredith – videoanaliști.

Pe lângă România, la Rugby Europe Championship participă reprezentativele de seniori ale Georgiei, Portugaliei, Rusiei, Spaniei și Belgiei. Până acum, „stejarii” au jucat în compania Georgiei (1 februarie, Georgia – România 41-13) și a Portugaliei (8 februarie, Portugalia – România 22-11). Următoarele partide ale naționalei de seniori vor avea loc pe 22 februarie (România – Spania, ora 15.00, pe Stadionul Municipal Botoșani), pe 7 martie (Rusia – România, ora 14.00, la Krasnodar) și pe 14 martie (România – Belgia, ora 14.00, pe Stadionul Municipal Botoșani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.