Mai putin cldur n Parlament, mai multi procurori pe cap de parlamentar!

Corneliu Bichinet si pune, deja, amprenta asupra activittii Camerei Deputatilor. ntr-o interventie pe marginea proiectului de hotrre privind bugetul Camerei Deputatilor, luare de cuvnt care a strnit hohote de rs si aplauze, Bichinet a propus limitarea temperaturii n sala n care se desfsoar lucrrile celor dou camere ale Parlamentului, pentru „(…) a elimina toropeala unora crora le lipsesc doar papucii, la marginea bncii, si scufia de noapte, pe cap”. n aceeasi not ironic, Bichinet a propus ca economiile realizate astfel s fie transferate automat la SRI si DNA, pentru a avea „pentru fiecare parlamentar cte un procuror”.

Deputatul Corneliu Bichinet si-a inceput in fort activitatea in Parlamentul Romaniei, cu o interventie extrem de bine primit pe tema proiectului de buget al Camerei Deputatilor pentru anul 2017, discutat luni, 16 ianuarie. O prim constatare a liderului PMP Vaslui a fost legat de faptul c ‘(…) bugetul e prezentat intr-un fel pe site, la comisie este in alt fel; dar asta n-ar fi o problem, pentru c tine de istoria noastr’. Si, a continuat Bichinet, ‘Vreau s v comunic c Grupul nostru parlamentar (al PMP, n.r.) va sustine bugetul, ins, pentru a face economii si activitatea noastr s fie mai eficient, v-as ruga s reglati, prin cei care sunt la tehnic si la administrativ, temperatura in Camera Deputatilor si Senat, pentru c este o toropeal ingrozitoare, si cei care sunt mai in varst – nu m refer la mine, c sunt viguros – risc s fie adormiti inainte de vreme, si eu stiu cum sunteti dumneavoastr acolo, sus, s n-aib cine s v trezeasc la urm’, a declarat de la tribuna Camerei Deputatilor Corneliu Bichinet, in rasetele si aplauzele colegilor. ‘De asemenea – a continuat el -, v-as ruga, stimati colegi, ca toate economiile care se fac la bugetul Camerei Deputatilor s fie transferate automat la SRI si la Directia National Anticoruptie, si s avem pentru fiecare parlamentar, pe cap de om, cate un procuror’. L-am intrebat pe liderul PMP Vaslui care ar fi, in opinia lui, temperatura ideal in cele dou camere ale Parlamentului. Rspunsul? ‘Maxim 18 – 20 de grade Celsius. Este, dup cum am spus, temperatura la care se va elimina toropeala unora crora le lipsesc doar papucii, la marginea bncii, si scufia de noapte, pe cap’. Corneliu Bichinet a dat de inteles c, astfel, si Liviu Dragnea (presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, n.r.) va fi mai bine protejat. ‘Cocotat la cea mai inalt tribun – aproape in stratosfera politicii -, acesta s-ar afla, din pricina temperaturilor ridicate, in riscul iminent ca, la sfarsitul programului, s viseze urat, acolo sus, si s nu aib cine s-l trezeasc’, a declarat Corneliu Bichinet. Deputatul PMP a lmurit si chestiunea privitoare la directionarea ctre SRI si DNA a economiilor realizate prin limitarea temperaturii in Camer si Senat. ‘Da, imi mentin propunerea ca economiile astfel realizate s fie transferate direct la SRI si DNA, pentru c acolo, dup cum ati observat in ultima perioad, sunt nevoi multe si, in perspectiv, trebuie s se ajung in situatia s avem cate un procuror pe cap de deputat, iar la Senat, chiar doi’, a explicat Bichinet in aceeasi not ironic.

Imaginea Vasluiului si a vasluienilor ramne o prioritate

Lsand gluma la o parte – desi e destul de greu unde ncepe si unde se termin aceasta -, Corneliu Bichinet a declarat c, in intreaga sa activitate in Parlamentul Romaniei, va actiona pentru repararea imaginii judetului Vaslui si a locuitorilor acestuia. ‘Pentru mine, determinarea unei perceptii exacte despre populatia judetului nostru, care este stigmatizat si ridiculizat de o propagand nefast si neproductiv pe canalele de stiri, este o prioritate. Vreau s demonstrez, cu argumente, c populatia judetului Vaslui este harnic, bine pregtit profesional, nu este ahtiat dup butur, nemunc si sex. Este un demers care merge in paralel cu cel prin care voi demonstra c nu toti parlamentarii sunt somnorosi, nepregtiti, lacomi si ineficienti’, a conchis deputatul PMP Corneliu Bichinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.