Executati silit pentru restantele la ap!

Peste 980 de clienti ru platnici au fost actionati n instant de SC Aquavas SA Vaslui. Pentru 714 dosare, societatea a obtinut hotrri judectoresti definitive, debitorii avnd termen 30 de zile pentru plata restantelor. Dac o parte din datornici au ncheiat esalonri de plat a restantelor, unii clienti au ignorat decizia magistratilor. n prezent, 338 de utilizatori sunt nc n executare silit. Pe lng popriri pe venituri, ru platnicii se pot trezi cu sechestre pe bunurile mobile si imobile (inclusiv autovehicule).

SC Aquavas SA – Sucursala Vaslui continu campania de recuperare a restantelor la plata servicilor prestate. Dup ce a notificat restant ierii si le-a propus esalonarea debitelor, societatea a recurs la forma legal de recuperare a debitelor, prin actionarea n instant. Astfel, n cadrul activittii de recuperare litigioas a creantelor de la debitori, la oficiul juridic al Sucursalei Vaslui au fost nregistrate peste 980 de dosare, pentru instrumentare si actionare n judecat. Din acest portofoliu de dosare, s-au obtinut 714 hotrri judectoresti definitive. Mai exact, debitorilor actionati n judecat li s-a acordat de ctre instant 30 de zile pentru plata debitelor. Vasile Luca, sef serviciu n cadrul Aquavas Vaslui, a spus c restantierii se pot prezenta la sediul societtii pentru a ncheia un angajament de plata (dup ce s-a achitat o parte din datorie), iar restul sumei datorate s se achite ntr-un termen rezonabil. Mare parte a celor cu datorii, actionati n judecat, au nteles situatia si au achitat obligatiile fat de unitatea noastr. Din cei 512 de utilizatori persoane fizice, un numr de 103 (20,11%) au achitat debitul pentru care au fost actionati n judecat. De asemenea, din cei 338 de utilizatori dati la executorul judectoresc, un numr de 98 (28,99%) au achitat debitul cu care au fost transferati la executora, a precizat Vasile Luca.

Sute de datornici, n executare silita

Pentru clientii care nu si-au pltit datoriile si nici nu au ncheiat angajamente de plat, Aquavas a luat msura de a-i actionana pe calea executrii silite. ngrijortor este c 338 de utilizatori sunt nc n executare silit. Acestia nu au nteles s si achite datoriile restante, n acest caz riscnd msurile drastice luate de executorul judectoresc, care procedeaz prin mijloace legale pentru recuperarea debitelor. Pentru a recupera datoriile, am deplasat casieri n teren la fiecare utilizator si am propus esalonri la plat a debitelor restante. Esalonrile se fac de comun acord ntre cele dou prti, cu sume sustenabile pentru utilizator pentru o perioad rezonabil pentru operatora, a mai spus Vasile Luca.

Masini sechestrate

Procedura de executare silit ncepe, de fapt, n momentul n care debitorul primeste somatia de executare. n cazul n care executantul nu se supune somatiei, executorul va trece la msuri legale. Este vorba despre popriri pe venituri (salarii, pensii), sechestrarea bunurilor mobile si imobile (inclusiv a autovehiculelor). Conform art. 739 din Codul de procedur civil, executorul judectoresc poate dispune sechestrarea bunului, fcnd mentiunea acestei msuri pe certificatul de nmatriculare, precum si pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv. Daca proprietarul nu prezint documentele pentru mentiunea de sechestru, agentul de politie va putea opri n traffic autovehiculul sechestrat si va proceda la ridicarea certificatului de nmatriculare si a crtii de identitate, punnd n vedere proprietarului autovehiculului c bunul este sechestrat. Valorificare se va face prin licitatie public n termen de cel putin dou sptmni si cel mult patru sptmni de la aplicarea sechestrului. Toate cheltuielile de judecat si executare sunt suportate de ctre utilizator. Noi facem un apel ctre toti utilizatorii serviciului de alimentare cu ap si canalizare s si achite contravaloarea serviciilor prestate n termenul scadent, pentru a nu ne pune n situatia recuperrii debitelor n instant. Recurgerea la recuperarea debitelor de la utilizatori prin actionarea n instant duce la suportarea de ctre acestia a cheltuielilor de judecat, iar atunci cnd este cazul, si a cheltuielile pentru executare silit, care sunt foarte mari. Aceste cheltuieli pot ajunge chiar si pn la 1.500 lei, sum care ar putea acoperi o parte din debitul restant, n cazul n care pltile ar fi fost fcute nainte de actionarea n judecata, a explicat Vasile Luca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.