Constantinescu si 90% dintre brldeni ar vrea eutanasierea maidanezilor

Recent, n cadrul unei ntlniri cu presedintii asociatiilor de proprietari din Brlad, primarul Constantinescu si-a exprimat regretul n legtur cu faptul c, legal, nu poate eutanasia cinii comunitari din oras. Mai ales c, spune el, pe strzi umbl mai mult de 2.000 de maidanezi si c peste 90% din localnici sunt de acord cu eutanasierea lor.

Una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunt, de ctiva ani, brldenii este cea a cinilor comunitari, n numr din ce n ce mai mare si tot mai agresivi. Cu toate c, anual, Serviciul de gestionare a cinilor fr stpn, din cadrul Primriei, culege zeci sau chiar sute de cini de pe strad, ritmul n care se nmultesc le d mari bti de cap autorittilor locale. Din acest motiv, n cadrul unei sedinte cu presedintii asociatiilor de proprietari din Brlad, primarul Constantin Constantinescu a punctat necesitatea unei legislatii prin care maidanezii s poat fi eutanasiat i. Edilul sef si-a exprimat chiar regretul c, pn acum, proiectul de lege ce prevedea acest lucru nu a primit und verde. Principalele probleme din Brlad sunt legate de strzi, canalizare, ap, ns cea mai important cred c este cea a cinilor comunitari. Trebuie aprobat de urgent legea eutanasierii cinilor. Acum, cred c avem cam 2.000 de cini prin oras. Cel putin 1.200 sunt prin cartierele Munteni si Podeni, alti 6-700 lng blocuri si peste 400 la Unitatea Militar si spitale si nu putem s scpm de ei, dect s- i sterilizm si s-i crotaliem. Noi am fcut un sondaj prin Brlad si 92% din populatia orasului doreste eutanasierea n procedur rapid, nu ntr-o sut de ani. Lumea s-a cam sturat de cinii de pe strzi, a declarat Constantinescu. Edilul sef si-a exprimat nerbdarea n privinta variantei eutanasierii maidanezilor nc din vara anului 2011, motivnd c asa s-ar face economie cu sterilizarea patrupedelor. Potrivit acestuia, cu gzduirea, hrnirea si ngrijirea maidanezilor se cheltuiau, anual, n jur de 1 miliard de lei vechi, dar cum numrul cinilor a explodat, pentru 2012 preconiza ca va trece de 3-4 miliarde lei vechi. n deplin acord cu primarul a fost si Adrian Crbt, seful Serviciului de gestionare a cinilor fr stpn, care a punctat c nu exist asociatie de proprietari din oras care s nu se confrunte cu problema cinilor comunitari si c, zilnic, se fac sesizri n legtur cu maidanezii. n intervalul 1 martie 2011 – 30 martie 2012, au fost prinsi 445 de cini. Padocul are doar 200 de locuri de cazare si cnd ajungem la capacitatea maxim nu avem alt solutie dect s asteptm s moar. Anul trecut am suplimentat numrul de locuri si la fel vom face si acum, ns ni se cer conditii: prosoape, paturi, spun etc. Nu stiu dac unii oameni au asa ceva, a completat Crbt.

43 COMENTARII

  1. Brutalitate si inteligenta nu merg mn? n mn?. Brutalitate ?i Korruptio, dar sunt o pereche inseparabil?. ?i pun pariu c? oamenii ?tiu c? prea!

  2. Brutalitate ?i inteligen?a nu merge mn? n mn?. Dar brutalitate ?i corup?ia sunt o pereche inseparabil?. Pun pariu c? cet??enii cunosc prea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.